Followers

Wednesday, January 27, 2010

awan adib (bukan awan dania)

haa..ya rabbi..punyala berkulat aku simpan cite sal balik kampung kan..punyala terperam dlm draft aku, check2, eh, ingatkan dh kuaq..huhu..aku xdak story mory ni berkulat pun lntakla kan..
rabu 16 jan kami sekeluarga (ayat poyo) balik kampung somi ku, kat lundu..ni 1st time nk bawak adib balik sana..
n family amri pun xtgk lagi adib..

flight kitorang kul 9.45pg..kul 8 kitorang dh terpacak kat lcct..
adib ok je..

ni sementara tggu nk boarding, kami bekpes dulu kat marrybrown..
maknya mmg lapaq, tp kena layan lapaq si anak dulu..hohoho..
pas adib kenyang, ayah lak amek turn jaga..
ni yg leceh nek air asia ni, punyala jauh nk menapak gi nek belon..seb bek bawak beg comey2 ja..huhu..

time nk naik tangga masuk belon ni, adib dh start gelisah..mybe dia dengaq bunyi bising enjin kot..
aku dok seat tgh2..budak unimas dok kat tepi tgkap..mula2 adib sonok ja melayan budak pompuan tu, tp bila kpl terbang siap nk take off tu, dia sh start merap..aku bg netek pun dia reject..(depa cakap bagi netek or puting kat baby nk elak dia berdengung)..pas kat amri pun dia nangis..

sebelum ni dia xpenah nangis teruk cenggitu, so aku panik terlebih la..(kalut sebenarnya)..
puas aku ckp ngan adib, 'jgn wat mak cam ni adib..'..haha..
xde diherannya permintaan aku ni..last2 aku biar je dia meraung cenggitu..
bila belon dh berada di awan biru, automatik dia senyap..terus dia tidoq..lega aku wehhh...dia lena sampaila flight landing..huhu

tu masa nk pi, masa nk balik pun sepasai gak..
kami balik kl fligh malam, kul 9lbh gak..
xramai org, so aku n amri pilih kat belakang sket..aku bentang tilam adib kat tengah2, pastu baringkan dia kat c2..kali ni terbalik kod lak..masa nk take off dia okkk je..aku pun sonok + lega coz xjadi cam hari tu dah..
tp bila belon di awan biru, dia start nyanyi dh..wuuuaaaaa..aku lak yg nk nangis..ingatkan ok..
aku ni kan kalut, pulun la pi tutup telinga dia, dia lagi la rimas..huhhu..last2 amri dukung adib bawak jalan2 (setelah isyarat tali pinggang keselamatan dipadamkan..hehe)
dia mmg nk tidoq, tp sebab bunyi bising kot, tu yg dia ngamuk..kali ni dia nangis lama sket, jadi dia jadi glemer sebentar (mak nya pun tumpang gak)..sume pakat tgk (aku rasa cam nk jd kura2, sorok kepala dlm baju..hahaha)
bila dia tdo, barula aman sampai landing..huhu
~jgn tatau, satu family amri antaq kami pi airport..nek keta berhimpit2 kat belakang..perjalanan 1 jam tu aku rasa sgtla lama..kebas bontot weh..nk antaq adib punya pasai..hehe
~adib mula la nk test vocal dia..ayahnya rilex ja..sabo je la..~
p/s:bulan 4 ni balik lagi..tetiba mak adib rasa fobia..huhu..

3 comments:

puterikurekure said...

alololo...
sebab tekanan udara tu kot buat adib rasa tak selesa. dan belon pon rasa sempit sket, tu yang dia rimas. ngan bunyi kuat lagik. hehe.

insyaAllah, kalau slalu2 naik, adib tak de hal dah tu. ok?

cik_ah82 said...

harap2 la intan..kalo x, mau fobia lagi kami..hehe

Dusty Pixie said...

kami nk tunggu ammar lebeh dari 6 bulan la abru nek belon, fobia gak aih!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin