Followers

Monday, September 7, 2009

terlupa diri.:)

ni cite hari sabtu punya..
skang ni aku cam dh malas nk update..
dok sibuk menghitung hari ja..hehe

aku lupa diri?huhuhu..
kesahnya sabtu malam tu, aku ngadu kat kat amri lenguh kaki.
(nk mintak dia urutkan la kononnya)
dia pun ngadu yg sama jugak..(masalahnya tiap2 malam dia mintak urut kaki)
mengalahkan org mengandung lagaknya..
tp yg wat aku geram tu, time mata aku dh nk terkatup baru dia huluq kaki n belakang badan..
ate nk dapat pahala punya pasal, ngan mata katup pun tangan ni urut la jugak..

dh mlm tu 2-2 mintak urut, aku ckp ngan dia..
"sapa masuk bilik lambat, dia yg kena urut.."
ayat menang tu coz aku tau aku mesti sampai dulu, dh dia time tu terkedek2 dok layan tenet kekdahnya.

aku pun cpt2 jalan masuk bilik, tp tetibe aku terdengar dia terkedek2 nk lari masuk bilik..
terkejut aku..
aku pun apa lagi..lagila berlari, punya nk sampai bilik..
yg xmenahan tu, boleh aku melompat atas katil, xpikir apa dh, yg penting aku sampai dulu..
dh landing tu, baru terpikir..Ya Allah, anak aku..
mmgla aku lompat tu perut x terhenyek, tp kot mana pun, risau gak kot bergegaq ka apa kan..
mula2 gelak dulu, tp pas tu nangis lak..(cam pompuan gila lak)

ye la, terkejut aku weh..cam xcukup nyawa je time tu..pastu start panik..
amri pun apa lagi, lagila terkejut..
masalahnya 2-2 bley lupa..dok pikiaq nk kaki diurut ja...muahahaha
dh nangis sket2 tu, baru aku ok..
dok la usap2 perut, xgerak2 budak ni..lagi aku panik..

"apa la sayang ni, bley lak dia melompat tu.."
ater, terkejut pnya pasal..
dh amri pun usap2 gak, baru baby gerak2..
fuh..apa la mak bapak ni, boleh men ligan2 lagi, dh nk dekat2 sarat ni..
mmg lupa diri tu memboyot tul la..

tp pas tu boleh lak dua2 gelak..last2, xpayah mintak pun, amri terus je amek kaki aku diurutnya..
bukanla sebelum ni dia xpenah urut pun, tp malam tu gatai nk manja2 lak kan..hahaha..
sudahnya jadi cenggitu lak..
dulu masa xboyot lagi, memangla selalu je aku melompat katil..
ni dh boyot pun bley lupa diri lagik..huhuhuhu..
mujur xde ape2..mudah2an..insyaAllah..;)

9 comments:

lillies said...

salam..
ya Allah hang ni...aku yg baca pun suspen gak....len kali beringat sikit yea...hang tu dah sarat...

take care...

cadang bersalin katner?

cik_ah82 said...

hehe..
dun wori..both mom n baby ok..insyaAllah..:)
tu la, terlupa sat..
tq..cadang nk bersalin kat kampung, senang sket la..

purple_lav said...

sabar jer cik ah ni. suka noo wat saspen. kiter pun kekadang teringin gak nk lari2 ala hindustan tp tetiba jer sedar diri. maunye terhoyong hayang baby dalm perut kalau maknye wat gitu...hehehehe

susudalambotol said...

nanti dah bersalin, update sikit tau kat sini. semoga dipermudahkan semuanya utk awak dan baby yea :)

cik_ah82 said...

fiza:
a'ah kan..sabo je la..
nnti time pantang tatau la camana nak kena dok diam aje..hehe

hidd:
insyaAllah..kalo baby xmeragam teriak siang malam, sy update nye..hehe..kalo x, sy soh ayahnya..;)
tq hidd, doa tuk awk jugak..;)

moMmY miMiL said...

ya Allah!!
btol la hang nih..
nk jadik mak org pun, bole wt prangai camtu lagik..
igt sket lain kali dikk oitt!!
aduhh!
akak plak yg seriau mendengonye..iskh44x!

cik_ah82 said...

kak shima:
ala, bukan sengaja pun..huhu..
mmgla rasa nyesal pastu, tp insyaAllah, baby ok..
mak pak dia yg xberingat..huhu
kot nnti dh kuaq baby ni baru org akan nampak keibuan kot..hehehe

puterikurekure said...

hoih...main ligan2 ek.

sebenarnya, kite pon slalu tak sedar diri tgh sarat. bila dah termengah2 baru nak menyesal...

huhuhu~

tak lama je lagi ni. tak sabar ok!

Dusty Pixie said...

uish.. jangan la lupa diri cam gitu lagi, huhu :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin