Followers

Saturday, September 12, 2009

jatuh dan akibatnya.

hype kwn2..

1. aku ringkaskan cite la ek..hari khamis hari tu aku jatuh..saja gedik nk bgtau gak ni..yup, aku jatuh terduduk masa kami nk buka posa kat ofc..bukanla akuwat qeja berat sgt pun, aku nk amek brg ja..tp bila nk bgn tu, hlg balance, sekejapan je aku dh terduduk n terbaring kat lantai..tp aku cuba tahan dengan lengan bahu, sudahnya kat situ yg lebam gile punya..la ni pun dok lebam hijau ungu lagik..amri ckp darah beku kat c2..time tu aku xsaket pun kat bontot or perut..rasa cam xterhentak pun..tp sebab panik, aku nangis jugak..hahaha..malu siot kat geng ofc..seb bek mr felix sedar aku jatuh..sudahnya, geng2 ofc mula la membebel2..sorang2 membebel.hehe

2. lepas buka posa, aku xrasa pun baby gerak..cuma perut je mengeras..terbonjol je..tp xde pun baby tendang..tp, try usap2 sket2, xjalan gak..aku cuma takut bby terpusing ja..elok2 pala kat bwh kan..time tu berdoa la sume ok..muka je wat2 happy, dlm hati takuttt..gi klinik panel amri tp doc takdak..time tu pikir cam ok la kot..kdg2 aku rasa cam bby gerak, tp takut perasaan ja..balik umah pun dh penat, terus tertidoq..

3. tgh malam terbangun dok saket perut..besala, dh dekat2 ni, rasa nk cirit birit pn takut rasa nk beranak ke ape kan..perut dok mengeras ja..3-4 kali aku bgun coz saket perut crt brt..sudahnya, time sahur aku bgun, tp xmakan apa pun..sambung tdoq balik..rasa penat ya amat..

4. bangun2 pagi jumaat tu rasa bby xgerak sgt lg, terus gi klinik tmpat aku cek up..doc check jntung bby ok..aku pn lega..tp doc ckp dia kena refer kat spital sg buloh gak..coz doc ckp, dorg xde mesin ctg. stakat tgk jantung bby gerak xjamin apa2..coz kdg2 dia ckap tku nadi bby makin lemah..mulala nk nangis dengar..wuuuaaa..start maki diri snrik..doc wt surat refer kat spital, kul 9 pg dh sampai kat sana..slalu time tu bby aktif je, tp waktu tu aku xrasa 1 gerakan lagi pun..risau2..

5. dan bermulala kesah aku di spital tuk sehari suntuk..hari yg sangat panjang wat aku..tp satu moment yg sgt enjoy jugak..hehe..sambung ek..;)

3 comments:

mieoney said...

aku masa 6 bln ponx ada terjatuh gak kat umah...dh lah masa tu laki aku tak blk keja jer..masa jatuh jer dh nangis2..tp ada gak rasa movement baby..cuma esok pagi tu baby tak gerak2..aku dh cuak dh..last2 tghari tu gi klinik cek..smntra tgu dh nangis2 dh pas tu jmpa dok air mata dh bengenang..pas tu masa wat scan jam2 tu bru bby tu nak tendang...mmg suspen lah..siap dok tu ckp ha tu dia tendang..kuat lai tu..dan2 tu gak air mata aku berjujur..huhu malu jer ngan dok.. :p
tp apa2 ponx mmg kita risaukan sbb 1st baby kan tkt lah jd apa2 kan..
apa2 ponx aku doakan hang slmt bersalin key..

cik_ah82 said...

thanks weh..ang pun sama..
jaga diri bek2 tau..
tu ar, dh 1st baby kan, panik la sgt..hehe

w.a.n.n.a said...

tula mcm mana kami nie tak bebel kat ang..
reso tau dak..
dah pesan jgan buat keja..
dok diam2 tapi nk buat jgak..
naseb bek tak ada apa2 tau..
hah kan dh kena bebel lagik..hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin