Followers

Thursday, September 10, 2009

minggu 37.

td aku gi check up..skang kan dh 37wks..kena gi tiap2 mggu..
so far, alhamdulillah, bp ok, hb pun ok, urine pn ok..sume ok la..syukur..
kami 2-2 pun sihat..insyaAllah..

tp td besh gak pi check up, coz aku jumpa misi yg riuh cam aku jugak..
punya rancak kami sembang..

tp yg aku xmenahan tu, aku tanya dia kalo contraction tu camna kan..
dia pun bla..bla..bla..xhengat donia punya bg penerangan..
tp besh sgt..
mula2 dia lukis camana baby tu nk kuaq..
tp pas tgk aku berkerut tgk lukisan dia yg xberapa nk cantek tu,
dia kuaqkan buku lagi..

buku dia tu kan, siap ada gambo lagi camana baby kuaq weh...
ngeri tulll..
mula2 dia tunjuk grafik je, pastu aku ternampak lak gambo yg betul..
uish..sangat2 mengerikan..
terkeluar ayat "mak ai, besarnya lubang!"
huhu,..
"ya la, kalo lubang kecik, camna kepala nk kuar siti oi.."
menakjubkan..

ok..aku mmg xpenah tgk video ke apa ke pasal deliver ni..
aku nk alami snrik okk..
kalo tgk video lagi aku takut..
gambo yg dia tunjuk pun aku tgk sipi2 je..xde tgk betul2 pun..
kalo grafik tu tahan la lagi..hehe
xpela2, mudah2an sumenya selamat nnti..amin..

ha..b4 ni aku ckp aku nk tunjuk yg aku kait tu kan..semalam baru siap..punyala berbulan2 aku amek masa nk kait ni..padahal bukan besar mana pun..mula2 semangat nk wat 81 keping, tp kemalasan telah melanda masa aku pegnen ni..malas ya amat..kadang2 sekeping amek masa seminggu!
last2, dapat 49 keping ja..tu pun, aku niat nk abiskan je..ye la, org2 tua cakap, apa yg kita wat sepanjang pegnen kena wat bg abis ek..ntahla..

so, ni la hasilnya...hehe

~mula2 mmg plan nk wat cadar, tp dh kecik je pun..last2 aku ingat nk wat lapik meja je kot..hhaha..coz mkcik2 kat ofc ni kata, kalo baby, elakkan dekat warna kuning2 ni, takut dia kena kuning..aku pun tatau..aku men rembat je kaler kuning ni..mula2 wat kaler campur2 lagi, tp amri cakap serabut..hahaha

~hasil tangan aku ni xdela halus cam kak leha bagi kat aku tu..dia tu pro..tp jadikla..hehe

itu saja bebelan saya..adios..:)

6 comments:

Dusty Pixie said...

banyak2 bersabar dan berdoa ye.. kami pun doakan semuanya selamat :)

fathiahRAIHANA said...

take care yeah akak;)

puterikurekure said...

wah! rajinnyee...

tunggu hari je ek. tak sabarnye!

purple_lav said...

nnt klu dh bersalin jgn lupa update skit2 yer. nk tgk gak amri jr. ketahuilah blog anda sentiasa dikunjungi oleh shaye...hehehehe

moMmY miMiL said...

hooiii!!
rajinnye hang..
akak mase peknen dulu wat gak menatang nih..
tp, x abes pun..soh kak mon abeskn..ekeekkeke...

p/s : skrg baby kalu lahir mostly mmg kena jaundice tuh..bykkn bg susu badan je..

cik_ah82 said...

dustypixie:
insyaAllah, harap2 dipermudahkan..tq ek..

hana:
tq dek..:)

intan:
awak pun sama..takecare ok!(xsabar tp takut..)

fiza:
hehe..insyaAllah, nnti mr amri akan update katanya..hehe..

mommymel:
rajin apenye..semangat mula2, juz abiskan je..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin