Followers

Saturday, December 3, 2011

pindah lagi

penatnya berpindah randah..
aku rasa skang ni aku dh xlarat nk buat apa dah..penat ngalahkan aku pegnen adam dulu..wuwuwu..xkan pegnen lagi kot?;p

ye, baru je 2 bulan berpindah kat presint 5, putrajaya..
ni dah pindah lagi..
mulanya aku xnak pindah, sbb dh mcm ok dh kt situ, tp yg ni dapat kuarters umah atas tanah lak kat presint 11..amri apa lagi, mmg dia nak la..alasan utama, senang handle anak..dulu kalut dukung anak depan lift nk ke parking keta bagai, skang ni bawak masuk barang2 dulu, baru masuk anak..huhu..

so layan je la gambo dulu..
ni masa tgh tggu astro mai pasang piring besor tu n bawak barang sikit2 la..gambo ikut suka je xikut turutan..huhu


ni 2 beradik org dok tgh gerudi dinding pun boleh sedap lg lena..adam oi, ang sikit lg dh sama tggi ngan abg ang, pastu dok lawan gusti sama..haihhh

rumah yg tunggang langgang, geleng pala tgk umah nk kemas nnt..huhu


ni bahagian belakang, mengadap belakang umah jiran jugak..salah satu sebab mak aku suh amek gak umah ni sbb kalau dia mai dia boleh bercucuk tanam, xdela duduk je menung tgk tingkap kalau kt apartmen..huhu..siap dh tanam benih pokok kt kg nnt dia balik amek..;p

ni yg aku xbrp nk syiok, design cam pelik jek..bukak pintu je dh nampak dapo..tp xkisahla..senang sikit aku nk kelui kt en amri..hehe..

sorry no gambaq xclear guna cap ayam sajork..ni la barang2 menunggu nk dipindahkan..bye2 presint 5..seb bek la brg xbanyak..banyak xbanyak mmg penat gak nk kemas..huhu..nama pun pindah kan..

kelebihan umah teres skang ni:
1. syok parking dh tersedia, xpayah nk rebut2 n jalan jauh pi lif..syukur
2. nk angkut barang2 senang..xpayah nk angkut2 dgn troli cam dulu dah..
3. boleh la bercucuk tanam..*cakap je la*
4. mybe senang sikit la kot family n sedara nk mai nnti..

tp yg aku rasa xbesh n teringat2 lg umah apt p5 tu, ialah ayaq kat sini alahai sendu nya..kt p5 ayaq mmg gila laju..ah sorga rasanya..tp ye la, ada pro n cons kan, amri cakap banyak kebaikan dr keburukan..hehe..kt sini bercampur2 la sikit ngan jiran2..
tp serius aku xbrp sgt ngan umah 2 tingkat ni,letih nk turun naik..xleh nk sesuaikan lg.sebelum ni semua 1 floor ja, nk amek apa suma senang..ni lupa kena naik, turun balik kena nek balik..*ngada2 la ang ni sarahhhhh*..
satu lg risau si adib ni dok keja turun nek ja..ni belum si adam join lg ni..huhu..

apepun, ai bersyukur.;)

5 comments:

Dusty Pixie said...

kalo kata org mai mmg kompem kena masak n jamu sebab kompem2 dah jumpa dapuq :)

pizet said...

buh safety gate la cik ah..seriau plak dok men tangga ni..macam2 leh jadi
pasni pakat2 la kita bercucuk tanam..jimat duit barang dapur nak beli sayuq

Intan and The Boys said...

ingatkan umah apartment je dapoq kat depan. umah 2 tingkat pon dapoq depan? pelik2...hehe.

kita pon tak suka umah 2 tingkat. cemuih nak naik turun. huhuhu.

anyway..memang banyak pro kalau dok umah ataih tanah ni. :)

Fina said...

amboii..pindah x habaq kat i! hehe..bila nak wat house warming? kekeke..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kwn somi akak pon duk sini so akak leh imagine shape umah che ah ni heheh namapk terus dapur dia dari hall

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin