Followers

Monday, November 21, 2011

anak bujangku.

mlm td adib kena semputttt lagi..
kul 12 amri bawak dia pi neb, aku ngan adam sambung lena kat umah..
tp bila balik neb pun dia xlega lg..
so, pas subuh pi lagi skali spital, neb lg skali..
ni pun nampak mcm xilang lagi..haih, dh lama tggalkan sedut gas tu, kali ni kena ngadap lak..huhu
harap2 malam ni dpt tido lena la dia..

pastu pg td check up adam 4 bulan..
berat adam statik je, 4 bulan dok 6kg lebih tu la..
rasa adib dulu chubby sket..sebabnya aku rs adam ni cepat sket dr adib masa 4 bulan..
3 bulan dia dh berguling2 dr depan ke belakang, skang dh nk bangun duduk..
mak ai, rasa mcm cepat sangat masa berlalu, tgk2 dia dh besar..huhu

tp kan, masa gi check up td, aku tetiba tergerak ati nk tnya doc yg adam xcheck lg darah tuk tiroid..
masa adib dulu, hari ke 5 dia amek darah tuk tau level tiroid, tp bila adam xde lak amek..
aku pun lupa, so td terus tanya doc..
so doc decide kena check jugak n amek darah adam.
sekali ngan aku pun kena amek, sbb dia cakap aku dh lama xfollow up..
mana boleh biar cam tu je..
tp menunggu turn aku td sikit punya lama, so aku skip kan dulu..
tggu adam punya result je la nnt.mudah2an semua ok..

tp yg debor td, masa nk amek darah adam, punyala jenuh misi cari urat kt tgn, susah nk jumpa..
bila dh cucuk kt tangan, darah la xnak turun,dorg nk amek dlm stgh botol kot, tp tggl sikit lg nk dapat half botoi tu, darah dh xkuar, mcm blocking je.jenuh nurse tekan2, urut2 tgn adam dgn jarum dok tercucuk lg kt tgn adam..haishh, ngilu aku tgk tp mamat tu rilek ja dok isap jari..xnangis pun..

so, dorg decide kena amek lg skali, darah yg td buang gitu je..
kali ni nk amek kt kaki lak..
bukan dekat tumit, dekat tepi buku lali tu..aku punyala ngeri siot, siap pejam mata lg..
kali ni mmg dia nangis kaw2 punya..nurse cakap kt kaki mmg sakit sikit..aduih, ciannya la..
seb bek kejap, tp mmg selop la dia teriak tu..
seb bek dapat jugak half botoi..

tggu je panggilan dr klinik bgtau result tu..
doc lak dh pesan kt aku kena jugak amek darah sbb dr situ boleh tau brp dos ubat leh makan..huhu..
nnti la ye doc saya tgk camana..masa amat mencemburui saya skang ni..huhu..

buah hati pengarang jantung saya...:)




3 comments:

Fina said...

la..siannya little adam kena cocok...oo tedahhh nya lok...

cik_ah82 said...

fina:
*nak kena bukak kamus balik ni*..hehe..xpe, budak kecik ni kuat!;p..mak dia je yg cengeng..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo akak tak penah buat pon amek darah utk kesan tiroid ni..hhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin