Followers

Sunday, December 18, 2011

Kerja @ Jalan2 di Johor.

amaran: gambaq adalah berjela2..xdayo nk wat part2 bagai..;)

ni masa aku kena gi oustation kat JB,end nov..keje kekdahnya, tp aku angkut skali laki ngan anak aku..eh sebenaqnya laki yg nk ikut..hehe..xdela, xsampai hati nk tggal adam.masa pi BTN hr tu pun tggal adam dh rasa sedih..sian masa nk nyusu la..

kebetulan, jadual keje cam xpack sangat, smpi ptg je pun, so boleh la..aku stay kat Naza Hotel, (tp skang dh diambil alih Hotel Sentral)..ok la dok c2, cumanya 3 hari dok c2, bekpesnya lauk sama je..haihhh..

30.11.2011
                     
@ danga bay..masa sampai sini, aku siap tanya lg kwn2 aku yg dok jb kat mana tmpt best..so depa kata pi la danga bay..tp amri ckp danga bay la ni xdak apa dah, xmeriah pun..tp sbb aku 1st time kan, nk la jugak pi..tp mmg sedih pun, xdak apa sangat pun c2..huhu

                         
haih, makin membongkok la den kalau camni..huhu..

adib pose sebelah chungginton dia..hehe..tp muka masyam

adib dh pandai kenal binatang..so, dia suka la kalau tgk tiger ke apa..tp kami xmasuk la sini..xde apa pun tgk..aku tgk kt danga bay ni pun mcm xterurus je, kat taman mainan dh berlumut padang..boleh jatuh sapa yg lalu situ..huhu

1.12.2011

kebetulan masa pi visit company tu, bos aku kata nk pi tgk area nusajaya..dia kata ni mcm ala2 putrajaya la, pusat pentadbiran kerajaan johor la ni nnti..tp bila pi, lg gempak dr putrajaya..bangunan dia cantek2 je..siap ada pelabuhan la..ni ada la sikit2 gambaq yg aku tangkap guna handphone cap ayam..

ni bangunan apa ntah..mmg xingat pun namanya..tp besar la..

kan2?mmg besauuu..mcm ofc pm dh ni..;p

pastu otw balik, bos bwk singgah makan kt restoran ZZ..mmg nama dia ZZ la, tp xingat kt mana..yg aku tau, kena lalu makam diraja nk sampai c2..bila sampai, wah mmg femes la restoran tu, siap ada frame gambaq2 ngan artis n politician lagi..aku order mee rebus daging..mmg mabeles la mee rebus dia..

so, balik je hotel, terus aku ajak amri pi c2 lagi..*haha, gila melantak pompuan ni..*
apa lagi, melantak mee rebus daging lagi kali ke 2..xtau la org kedai tu cam ka dak, baju pun xtukaq..hehe

kuah dia pekattt..syedappp

ni amri order, mee rebus daging+tulang.aku pun makan gak, tanpa mengetahui ni daging kambing.tapi boleh je aku makan kalau aku xtau..huhu..xdela pening ke apa..saja je kan..

tgkla, sapa la mak budak ni, kesian tul..jadi hidangan sampingan..hihihi..seb bek ada meja bersila..kalau x susah nk control adib tu..adam aku just tgk2 je, kang silap2 golek jatuh meja..huhuhu..tu pun asyik bergolek ke arah mee rebus ku itew je..;)

adam asyik nengok je maknya makan..maknye makan xsedar dunia..hehe..*buruk lantak sungguh*

 ini kacang pool namanya..masa amri ostation johor, dia selalu cite dia makan kacang pool ni..aku pun apa lagi, suh dia bawak aku nk  merasa gak..hmm, tekak aku cakap besa je, sedap la jugak..tp xde la terangkat pun..huhu

sebelum pi makan mee rebus tu, kami pi zoo johor dulu..dekat je pun..lgpun semalam pi danga bay xleh masuk kan, kali ni ptg2 xde buat apa,bawak adib gi tgk real animal..hehe

adib excited!+ maknye jugak..:)

adib xde mood nk ajak bergambo sbb dia lagi kusyuk nk tgk burung..

xsilap masa ni tgk harimau kot..tggi kandang tu kan, so terpaksa la berdukung..nk patah tulang maknya..huhu
habit dah adib ni, dulu xde la isap jari..tp bila dok tgk adam dok isap jari je,dia pun dok ikut sama..hmm
best zoo ni, siap boleh tgk atas bawah..masa ni kat kandang singa..besar2 ar rimau ngan singa sini..aku pesan kat amri pegang la adib kuat2, kalau jatuh menangis xberlagu la..mmgla ada pagar, eii, tapi..seramla nk bayangkan!aku siap tanya amri "kalau adib jatuh bawah rimau tu abg nk terjun selamatkan x?"
"ish, bunuh diri namanya tu"
"abis tu xkan abg nk biar je rimau tu ratah adib?!" *imaginasi tahap dewa dah*
"hmm, abg banyak dosa lagi la, adib dh confirm masuk syurga.."
boleh blah x jawapan dia tu?sentap tul aku..
aku paksa2 sampai la dia cakap" ye la, kalau tindakan refleks tu mybe la, tp of coz la abg lari mintak tlong"
pompuan ni xpuas hati lagi, sbb still nk kan jawapan dr dia yg dia sanggup terjun bawah jugak, last2 dia pun terpaksa mengangguk jugak la..*dh tu kalau 2-2 kat bawah, xkan tinggal aku ngan adam je kan?* argghh, dah2,stop imagine!

jangan dekati lagi kandang itu!huhu..adib dh letih la tu..

ohh, gajah sedang berkursus di pahang nampaknya..;)
boleh mak dia xperasan si kecik tu dh lemas ngan tuala?kot ye pun nk bergambo pun kan..;p

four of us..;)

p/s: currently missing amri n adib so much!!dorang kat kedah, n kami 2 kat kl..huhu..

2 comments:

purple_lav said...

perkasa sgt aku tgk ko dukung anak dua-dua sekaligus. mampukah aku buat mcm ko ni???huhuhu

amboi mak, nak posing punya pasal sampai tak pasan muka adam dh terlangkup towel. adam duk ckp help me help me, mak wat tak tau je

rose ~ Ibu Rafiq & Aishah~ said...

hehh kelakar plak gajah2 lehlak p kursus kat kuala gandah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin