Followers

Thursday, December 8, 2011

Suami cakap "kalau dah rezeki redha je la".

wah, tajuk xmenahan..
suspen x bunyinye..terus boleh tangkap tak?huhu

asalnya gini ye, masa aku outstation kat johor baru2 ni, aku ada bgtau amri yg bila adam menyusu, rasa pedih je kt cik B kan..pastu aku cuak la..sebab apa cuak?sebabnya, rasa pedih tu exactly sama macam masa aku netekkan adib and seminggu lepas tu doc bgtau aku pegnen..

ha, mau xcuak la kan.adam baru 4 bulan hoi!huhu...
gila nk kena bebel ngan mak aku.
gila amri nk bangga anak ke 2 baru 4 bulan bini dh pegnen lagi, ni bukan bajet perasaan nk dapat anak sulung ma..mana nk cekau duit zaman2 cenggini..mmgla anak tu rezeki, tp ce berpijak di bumi yg nyata sket..skang ni kentut je free lagik.tapi kak shima cakap, kentut pun kena tadah telinga nk kena maki, tp pd aku still free lg xpe.hahaha

otw balik kl tu, dlm keta, masing2 dok ketaq dan gelisah la..
pakat kesat peluh kat dahi..fuhh!
amri cakap cek la..aku takutttt..
pastu mula la, keluaqla perbincangan yang menjurus kepada perbualan yg hanya sesuai utk pendengaran org2 yg dh berkahwin..
"tu la abg, kalau x *tooot* blaa2..."
"eh, kan ke baru *teeett*, xkan lekat kot..bla2..

"xpela, kalau dh ada, kita terima je la, xkan nk buang kot..tp..mcmna nk bgtau mak ek"

tu diaaa, bincang mcm dh lekat..sebab dalam pala otak tu tanda2 tu mmg sama mcm pegnen kan si adam..pastu mula la laki bini tgk adam dgn pandangan sayu yg menyatakan "maafkan kami adam,sian kecik2 dh nk dapat adik"-bajet xcukup kasih sayang la tu.

then td masa kt ofc, aku dh xsedap badan. series..
rasa nk check la.huhu..
pastu masuk toilet, haaaaa, amek kau!!!
*suspen tak?*





huhuu...


POSITIF uols!sila tepuk tangan bersama2 aku ye..
muahahahaha...

cantiknya kan kalau aku gini..hehehe
pang sedas kat makcik ni, bajet nk jadi penulis novel Ombak Rindu lak..tehehehe..


so aku pun call la dia, dengan suara yang agak2 cemas..hehe

"bang, bz ke?hmm..ada benda nk gtau ni..
"abg....hmm, positif la..*dgn suara mcm sedih x sedih la*
"apa yg positive nya?"
"ala, benda yg kita bincang dlm keta hari tu la, yg abg cuak sgt tu.."
"hah?!positif ke??"
"ye laaa.."
"Allahuakbar..*diam seketika*
"hmmm, camana ni..aduhh, jenuh kalau mak tau kan..xkan lekat kot..baru je *censored*, xkan dah kot.."
"abis tu org nk buat camana, abg la ni..gatai sangat.."*hahah, boleh ayat gitu, pdhal kalau dh bini pegnen tu bukan sama2 gatal ke..hehe*
"abg speechless ni.. "*sambil melepaskan keluhan...*wah, dh macam novel aku ni..hahah*
 "xpela, dh ada, kita terima je la..tp..adam baru 4 bulan kan..hhhmm..*melepaskan keluhan lagi*..elo abang, xbaik ok mengeluh..
tgk mcm ai, rela dan pasrah je..*sah nk bajet cam ombak rindu*
"kita redha je la, nk buat macamana..gila nk buang..ada la rezekinya tu nanti..nk buat apa lagi.."*amboi abang senang cakap, zaman skang semuanya duit bang oooiii...


pastu dia tanya lagi.."betul2 ke ni?'
"betul la abg, org check td..positif..

positif PERIOD!
hehe..


demyu.kata laki ku kepadaku..

muahahaha..

ke korang pun kata mcm tu jugak kat aku?!..hihihih..


ye..aku mmg nk check, tp blum sempat nk check tgk2 aku 'terpeleot' daa...rupa2nya kali ni simptom tu bawa tanda aku nk peeot daa..
tp aku pun terkejut jugak, kali ni cepat pulak bendera merah sampai..huhu..dulu adib 6 bulan br peot, skang adam xsampai 5 bulan dh mai dah..mmg cenggitu ke ek?aku takut susu down je..tp insyaAllah kot, xde pape..ada la rezeki tuk adam tu..sumanya dah ditentukan Allah kan, bukan kebetulan..;)

saja la td tetiba *ting!*
terbit lampu bersinar2 kat kepala aku..
terasa nk wat disember fool lak kat enchik amri ni..kan ke dia berdebor2 kan..asyik dok pikir je adakah 'tindakan' dia mendatangkan 'keberhasilan' yang tidak dapat diterima lagi buat masa sekarang.insyaAllah nnti ada lg rezeki..hehehe
padahal masa aku kol dia tu sikit punya keras perut aku menahan gelak..mmg sora dia cam gabra betoi..cemas nk menahan telinga dan mengadap ibu mertuanya.hahaha..

ye, tp aku mmg nk anak lagi ma..sonok apa umah riuh rendah terbongkang terbalik..lgpun kalau ada rezeki nk la merasa anak pompuan lak..hehe..tp tggu la kan..lagipun misi yang mai cek aku kt kg ari tu dh pesan, dia xmau dh mai umah aku cek aku dlm tempoh 2 tahun..hehe..lgpun aku harap biaqla aku bf adam sampai dia 2 tahun kan, pastu baru kita proses len..eh2.;)

*jangan marah ye cik abg sayang*..hehehe...

salam sayang semua!;)

10 comments:

pizet said...

x pa mintak2 la cik peot x kacau susu...ok la tu pasni leh plan senang cikit

cik_ah82 said...

pizet: ampa mesti dh agak sebab kami msg ampa semalam..hehe..tu la, harap2 dak la..sebab dulu masa adib mmg kacau sikit la..huhu

aNiS tHe BumbleBee said...

keh3x!!

awai hg mai no...aku pun tgh saspen gak ni sbb xmai2 lg.pasl tereksiden gak b4 lelakiku fly blk sana.muahaha!

.:mUnies:. said...

macam macam cik ah ni...
kite ni je belum nk lekat lekat lagi,
menyesal plak plan plan ari tu :(

cik_ah82 said...

anis: tu la..awai ar..aku xjangka gak..aku ingatkan lambat..xpa la, dh ada penanda mai ni,kena berjaga2 la.xbleh semberono..ye la, ang tu bukan tereksiden, laki dh nk balik sana, harus la bg bekalan secukupnya!aduih, dh mcm ruangan seksologi dh ni..hehehe

cik_ah82 said...

munies: xpe, semua yg terjadi ada perancangan yang terbaik dari Allah..kan2..

purple_lav said...

perghhh memang terbaik laa lawak ko cik ah. aku yg membaca ni tetiba rasa mcm tak de darah kt muka hahaahahh.

tapi aku sure ko pun rasa mcm tak tentu arah jugak kan...takut andaian ko ngn amri betul hahahahha

tak pe cik ah. bak kata orang, beranak laa time muda-muda ni. eh kita muda lagi kan? dan eh sekali lagi...aku nak jarak lagi kot heheh

LInda Azhalin said...

best lar entri akak nie...
hihihi saya dulu pun xsempat rancang terus jer rezeki dpt no 2

Fina said...

ya Allah..wat suspen je! igtkan pegnen balik dah!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

laaa sabar jela ehhehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin