Followers

Thursday, April 21, 2011

3 kisah yg berbeza.*kes malas*

as salam..
sekejap je kan dh khamis..huhu..mggu ni aku bz sket, kena attend kursus pastu bla..bla..bla..malas lg..ntah, mcm2 nk dibuat dlm kepala, tp nk laksanakan tu aduhaiiii...

entry aku sebelum ni pasai adib tumpahkan baby oil kan..
haaaa..kali ni lak mak dia sungguh bertuah..n jadi mangsanya adalah adib..aduhaiii lg..
kejadian tu masa weekend minggu lepas..
aku terpecahkan botol perfume aku lalu telah menumpahkan sebotol minyak wangi tu kat bilik..sayangnyaaaa..baru beli sembuq 2-3 kali dh jatuh pecah berderai..huhuh..nak wat camana, xdak rezeki..

aku dh mop tp xilang sgt..
ingatkan ok..pastu mlm tu kami 3 beranak landing depan tv..adib nk landing dia tgk bantal dia xdak..so, dia pi la kat bilik amek bantal dia..*suka tgk dia lari pi kt bilik n amek bantal..haha*
tup2 kami 2 dengaq dia teriak kuat gila..aku ingat dia jatuh besa ja..mmg selop la org kedah kata..aku dengaq amri kata "ai, awat ni'..bila pi tgk, rupanya dia jatuh sebab minyak perfume tu la..licin..:(..bad mom btoi..mau amri xmembebel..tp dia nangis sat ja..

dok lama pastu aku tetiba ternampak dahi dia ada 'teloq ayam'..aduhhh..lg rasa bersalah..kesian btoi..mmg terserlah kebenjolan kat dahi dia tu..

hari esoknya plak, ayahnya nk mandikan dia..dia lak jenis xsabaq, excited sgt nk mandi..huhu..aku masa tu tgh nk vaccum umah..adib dok dekat pintu bilik ayaq, pastu dia nk pi kat ayah dia yg tgh dok isi ayaq dlm tab..depan mata aku bedebuk dia jatuh terlentang..mmg terlentang sungguh.aku yg tgk dpt rasa sakit tu..aku terus jerit 'abang oiii'..aduih, sampai la saat tu dok terbayang lg.aku teruih teriak time tu jugak sekali ngan adib..adui adib, depan belakang kepala ang terhantuk ni..risau toksah kata la..aku dok tgk gak kot2 dia muntah2 ka hr tu sebab aku risau sungguh kat leher dia tu..pastu tgk dia aktif men cam besa, gelak2, alhamdulillah la..

lps tu mmg aku menjerit2 ja la kalo dia kuaq dr bilik ayaq dok basah2 lg..kdg2 amri dok kata aku ni membebel2 je..tp tu la..camana la aku xbebel..aku kalo nk mandikan adib, aku siap semua dulu baru panggil adib mandi..amek tuala siap2, boh ayaq siap2..dia dak, ajak adib mandi, tp time tu baru la nk siapkan semua..time dia isi ayaq, budak tu dh terlompat2 nk masuk..pastu suka sangatttt tak amek tuala siap2..mula la, 'mak, adib dh siap mandi..mana tualanya..' grrrr btoi..muahahahaha...

k la, xsyok taip panjang2 gambaq xboh..hehe..
ni gambaq masa weekend lepas..kt giant..pg tu ujan lebat, mulanya nk pi pasar je.tp beli kt giant sajala.

suka gambaq ni..hehe..sambil bekpes tgk luaq ujan lebat..hehe..adib ralit tgk ujan n lori..:)
awat aku nampak ayah dia besaq lak..hmmm
beli set bekpes kfc, pastu dok makan kt c2..:)
hehe..suka lak tgk dia hangkut beg ni..dh terbayang dia pi skolah nnti..sebenaqnya beg tu ada kwn dia sambut besday..pastu mak budak tu bg sorg seketui kat budak2 len termasuk adib..hehe..dh ada 2 beg mak kwn2 dia bg, baguih btoi..jimat xpyh beli..hehe..
jalan2 sambil dok gigit straw..aduih..aku tatau la pasaipa tp tmpt feveret dia mmg giant..kalo kami pi giant ni, kemain bertepuk2 lg tangan tu suka sangat..huhuhu..dia mcm dh tau selok belok tmpat tu..hehehe..

p/s: tahniah kt rakan blogger, pizet sebab dh selamat bersalin anak perempuan seberat 3.3kg kt kuala nerang..rupa2nya rumah kami ni dekat saja..insyaAllah, kalo balik kmpung nnti dan la pi tgk dia..nk tergelak pun ada sebab 17/4, dlm kul 11 malam tu kami dok msg2, dia dh overdue tp xsakit langsung..tup2 kui 7 pg 18/4 dia msg dh beranak..tekejut aku..mmg sat la dia beranak, sampai spital kul 6, kul 7 dh beranak..bestnyaaa..hehehe..tahniah!

ok sekian, 3 cerita dlm 1 entry..hehe..

3 comments:

purple_lav said...

nak tgk gambar mak adib jugak! plis plis....

PuteriKureKure said...

oh! sweet sesangat gambar adib ngan ayah dia tu. sukaaaa!!!!!!!

momen camtu susah nak dapat tau.

kayzie said...

kalo pasai bawa g mandi tapi tak bawa towel tu sama la cam ayah faris..huhu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin