Followers

Tuesday, April 12, 2011

xlama lagi dah..kejap je rasa..

rindu i x?hehe..
aku sedang dilanda angin kemalasan nih..
tulun2...

baju yang tgh jahit tu pun xsiap lagi..wuuaa...yg tu mmg kena habiskan sebelum aku beranak jugak..tak boleh tidak.huhu..

hmm..adib btoi2 stop bf masa setahun 4bulan..kiranya susu aku kering betoi2 3 bulan dah..mmg kalo picit pun xkeluaq pa dah..tp minggu lepas, dengan kuasa Allah, susu aku dh kuaq balik!alhamdulillah..tp bukan susu pekat pun, cayaq ja..masa pegnen adib dulu pun dalam 7 bulan dh kuaq sikit..semoga ni petunjuk untuk aku menyusukan anak kedua ni dengan lebih gigih lagi..:)

punyala sonok siap habaq kat amri lagi (takpa laki snrik kan)..pastu dh susu ada ni, aku pun try la sua kat adib..dia mau nenen, tp bila dia hisap tu, mesti dia tarik balik, pastu dia sengih kat aku tp mulut dia mcam menjuih2..macam reaksi xsedap tu..terus dia geleng2 pala..aku paham la tu, 1 sebab mybe dia dh lama xbf, 1 lagi sebab xsedap kot..ada rs mcm masin2 sket..haha..susu fm dia kan manis..tatau la plak susu ni nk develop kolustrum ka, aku xpandai sangat bab2 tu..:)..kot2 ada yg nk bg pandangan ka..:)

yg buat aku risau la ni, aku rasa badan aku dh mengembang sangat2!!!wuuuaa..serius takut tgk kelebaran punggung ni..mak ai..takut..takuut.....ni baru 6 bulan lebih, kalo lagi 3 bulan??!apakah?huhu..n pegnen kali ni mmg mencabaq jugak la..adik aku cakap, baru 6 bulan lbh, tp jalan dh mcm org tggu hari ja..mana dak, sakit gila pinggang weh..rasa nk tercabut urat2 ni..dugaan2..takpa, susah pegnen biaq senang bersalin nnti..amin..:)

err..xpala, tu saja intro caca merba hari ni..heheh..

p/s: laki aku dh pun tukaq group outstation..ke arah selatan..maknanya dia dh xpi tganu n kelantan..senang sikit kot, sebab dia bleh kuaq ari isnin..kalo ada apa2 emergency boleh la dia pecut balik kan..semoga Allah memberi yang terbaik buat kami sekeluarga..amin..i.love.you.abang!:)

err..ok la,

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tu susu tuk adik dia nanti kot..tu jd len rasa dia tu
skang rafiq masih nyusu lagi..tapi dah mule kejap2 je..tak mcm dulu2..
kejap2 lepas nyusu cari ayaq kosong..masin kot..ehehe

PuteriKureKure said...

tak sabar nak tunggu adik adib keluar tau! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin