Followers

Friday, February 25, 2011

strawberry buat aku gila.

semalam singgah giant lepas amek adib..
berdua je la ngan dia..

tapi tak ku sangka tindakan ku menyinggah giant ngan adib membawa keletihan dan mengundang kesabaran yang bukan sedikit.huhu

aku just guna bakul hijau kecik tu je kan, sebab giant ni kecik je..
beli apa2 yang patut, dia pun sibuk nk heret bakul tu..xpela..biarkan je la,asalkan dia diam.

tgk2 dia amek strawberry..strawberry yang korea tu..bapak mahai peket kecik rm13..ke mmg standard ek harga dia sebab xpenah beli..hehe..
lebih kurang camni la paketnya, ni aku gugel jek..

ni dia start suka sebab hari tu mommy mel bagi red velvet kat aku ada strawberry seketui atas kek tu(makaceh ye kak, anta le lagi!hehe)..dia dok pulun makan stoberi tu je la..xbg peluang aku rasa langsung!
agaknya bila dia nampak kat giant, terus dia amek..

aku salahkan giant sebab letak buah tu rendah sangat kat rak, sampai dia bleh capai..kalau letak tinggi2 kan xjadi cenggini..(dasar kedekut punya mak).

pastu aku pun cakap, xpayah la amek, amek buah lain yg lebih murah..hahahaha..
dia xnak jugak, siap tangan sebelah pegang tu, sebelah lagi sibuk nk heret bakul tu.lantakla, asal dia diam..

masalahnya bila tang nk bayaq tu, aku pun amek la bakul tu letak kat kaunter nk bayar..dia punya menangis beguling2 kat cashier tu..sampai semua org tgk ingatkan aku ni mcm dera dia pa..aku pun dukung dia (sampai sakit pinggang aku dengan badan dia meliuk lentok), cakap nk bayar..boleh dia main tarik2 bakul tu ngan budak cashier tu..last2 aku keluarkan semua barang dlm bakul tu, bagi bakul tu kat dia..xmau pulak..dia tgk budak tu amek stroberi tu lagi la meraung kuat..nk scan je pun, terus bg kat dia balik..

ntah apa yg dia sentap pun tatau..budak tu dh bagi balik buah tu kat dia, dia menangis lagi..siap membebel lagi kat budak tu..aduihla..pastu aku letak dia kat bawah, terus dia lari pi rak buah tu..(nampak la sebab dekat je pun)..terjatuh paket tu dan berderai la buah tu bertaburan..aku ni tgh nk membayar..grrr..seb bek ada staf yg tolong..kutip2 bg kat dia, tamau pulak..siap lari pi amek paket yg baru lagi..aduih, tepuk kepala aku..seb bek budak tu kata, xpe kak, harga sama, dh scan dh..biarla dia, dr dia menangis lagi..huhuhu..malu hakak..

satu giant riuh rendah disebabkan ang adib oii..balik cita kat amri, dia kata tu la, patutnya nk pi beli barang kena ada dia..aku dh malas balik umah nk kuaq lagi..dh tu, inila nasibku..sabo je la.

3 comments:

Lya said...

Teruskan usaha mu ADIB SOMEL...heheh...

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

aduhh! nih penangan red velvet ari tuh ek? sori mak adib sbb dh buat adib skee buah2 yg bermaintenance tinggi...hikhikhik...

tp xpe, utk adib t'cyg kn? adib bukan mintak benda2 merapu pun mak, adib cuma nk stoberi yg byk khasiat tuh je...

^__^

cik_ah82 said...

lya: :)

mommy: tu la, kalo buah epal ke tahan la jugak beli yg berkodi2 pun xpe..ni stroberi ni org2 terpilih je bleh..huhu..xleh bawak adib pi bahagian buah2 dah le..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin