Followers

Friday, July 23, 2010

sakit jantung aku.

*ni sebenaqnya entry sebelum aku cuti sakit hari tu..huhu..alang2 dok dalam draf, aku kuaqkan je la, sementara aku nk amek mood wat entry baru..
sapa2 yg dh tau, aku m.c lama oo..5 hari, tp sakit seminggu lebeh..sampai masuk wad la 3 malam..mukaku jadi belon..mengerikan!nnti2 la entry pasal tu..ni muka baru nk bek..hehe..

so, layan cite ni dulu ek..wat2 je baru terjadi..hahaha


wah, dh lama aku xupdate kan..
malas la..lagipun banyak qeja oo..xdan nk wat pa..
bila balik umah, dh melepek tak leh nk wat pa..hehe*macam la ada org kesah aku blog ka dak kan?hehehe*

ni kesah semalam..(khamis)
ptg balik qeja, kol amri..sebab dia kata dia nak men futsal..
kata demam, tp nk jugak men futsal..
nk kuarkan peluh la kononnya..
aku lak bosan nk balik dgn adib berdua, plan la nk ikut dia..ingatkan puan bini kawan dia masing2 ikut, adala geng..rupa2nya aku ja bini yg ikut..lantakla..

amri men futsal kat sek. 14..forum 19 nama dia..
1st time kat situ, semua kedai makan cina jek..
sampai2 amri tanya "dh solat asaq blom?'
aku geleng la, mana sempat balik qeja terus ikut dia kan..
dia apa lagi, potpet2 la..
ha la, kat situ mana ada surau..semua kedai cina ja..dia marah la, gatai nk ikut, tp xsmayang siap2..

depa start men ja, aku bg signal kat amri nk pi netek adib dalam keta..
tp aku nk pi cari surau / masjid sebenaqnya..
ha la, mmg dh salah aku kan, pastu tak kan nk tggai cam tu ja..
so, aku beranikan diri la, dukung adib, pastu jalan kaki kuaq dari tempat futsal tu..
aku nampak stesen minyak, tp 2-2 xdak..kat stesen minyak tu jumpa polis bantuan, tanya depa mana masjid terdekat..depa kata kena jalan terus, tp xjauh..

"kalo pi jalan kaki dekat tak?"
"jalan kaki?!!akak nk dukung anak jalan kaki?kalo jalan kaki berpeluh jugak ketiak kak..

tp dia bg direction tu mcm straight ja..so aku pun beranikan diri la patah balik jalan..
sambil dukung adib tu aku baca la apa2 yg patut..Allah kan Maha Pelindung..walaupun area tu mcm xselamat ja, sebab banyak sangat kilang2..tp dh salah aku pun kan..

pastu kebetulan jumpa lagi hamba Allah yang baik hati, tgh2 jalan tu, beranikan diri teguq..
seb bek..dia kata masjid jauh..tp kalo surau tu dia kata boleh tumpang kilang vitagen punya..
aku rasa overall *chewah* aku jalan nk dekat 2km jugak la..penatnya kaki aku, dengan dukung adib lagi..
dh sampai tu kat surau tu, *seram ok lalu kat kilang tu, banyak nau mat bangla nya*

dalam surau tu ada sorang makcik la, keja kat situ..
dia tgh dok men sms..masa aku nk solat tu, dia tanya la
"anak adik ni dia nak dgn org len x?nnti adik solat dia kacau lak.."
"xpa, dia mmg camni..dia tgk saya solat, dia duduk je situ..xpe.."
then, masa aku nk takbir je, adib mmg la nangis2 mintak dukung kan..
dalam 2-3 minit, makcik tu amek adib terus dukung bawak kuaq..

desuuupppp!
bedebaq gila.
kusyuk mmg tak la..
aku rasa nk cepat2 habiskan je solat..terus rasa jantung nk pecah je..
dh habis solat tu, aku pandang kiri kanan, xdak sapa pun..kat luaq dengaq soqa budak pun dak..
doa cepat2 sambil nangis oo...
dlm hati tetiba terfikir " patutla dia tanya adib nk kat org ke tak, kalo nak senang la bawak lari..'huhuhu

aku kuaq pandang kat luar tu tgk xdak pun makcik tu..nampak mat bangla ja dok bersidai..
terus nangis tau..
tetiba nampak ada sorang laki ni dukung adib..terus aku lari kat dia amek adib..tgk2 makcik tu ikut dari belakang..
aku siap urut dada la..adib nampak aku baru kuaq sora..huhu
"akak bawak keluar sebab nnti dia kaco awak solat..bawak tgk2 pokok, hijau2 dia suka.."

aduih, nk tercabut jantung aku dibuatnya..ngeri weh..kadang2 aku slalu amek mudah kalo kuaq berdua je ngan adib..huhu..
*harap2 pasni xmau la jadi cenggitu dh..:)..ye la, wpun niat baik, tp aku lak yg ketaq ha..

9 comments:

am-rie said...

bahaya nie..hati2 len kali..

purple_lav said...

cik ah oiii takutnye citer ko ni...adesss...len kali jangan g berdua ngn adib jer ek. kita yg baca ni pun dh seriau...

bimbang ape2 terjadi

cik_ah82 said...

abg:
kalo abg temankan xdela jadi cenggini..huhu

fiza:
huhu..baekkk..
mmg jadi pengajaran pun..huhu..
skang ni even kalo bersolat pun takut ada org bawak lari adib..hihih

puterikurekure said...

ya Allah...memang bahaya tau cik ah. kita kalau nak solat, slalu pegang khalish gilir2 je.

cik_ah82 said...

intan:
tu la, skang ni kalo org niat baik pun takut jugak kita..tp time kejadian tu amri tgh men futsal..huhu..pas ni kena beringat la..:(

KasihKuAlRayyan said...

sarah nieee.. berdebar kyong baca.. lain kali jgn buat dh.. siap siap semayang kl tau nk melencong.. nasib adib tk kene kidnap.. dh la member tue comelssss.. sape tk gerammm..

cik_ah82 said...

kak yong:
huhu..ye2..mmg mak dia bersalah..huhu..pas ni tak mo dh cam tu..hehe

NanA said...

cik ah..saya baca pn dh ngeri..terus bergenang air mata..klu ilg si adib tu mcmmn...klu org yg nk tlg tgk2kn tu kte kenai xpa..ni xkenai..kn kidnap,nangis xberlagu..huhuhuhu..be more careful eh after tis..doa semoga adib selamat selalu dalam lindunganNya.amin

.:mUnies:. said...

subhanallah cik ah..bahaya.takut

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin