Followers

Monday, July 12, 2010

ok, salah mak.

kisah pagi tadi..
pagi tadi aku kalut sket nk siapkan adib..
sebab aku mandikan dia siap2..
(besa anta taska masyam2 teruih)..haha
tp pagi ni nk gi check up dia, at least kui 9.30 pg baru habis..
lagipun pagi tadi aku cium dia mmg masyam sangat pun..
satgi nk jumpa nurse pengsan lak..hahahah
ok2, bukan lawak pun kan..tp saja aku nk gelak snrik..;)

bertambah2 kalut lagi sebab ayah adib outstation..
jadi aku bangun kui 5.20 pagi pun rasa xsempat ja nk wat apa pun..
mulanya nk iron baju sebelum tidoq, tp dh nenen adib terus aku tidoq..
kunci jam kul 4 pagi dengan hajat alang2 nk tgk result bola sama,
tp tidoq tu lebih sedap dari madu lebah..
pastu bangkit pagi mula la macam mr bean, terlari sana sini..
nk siapkan susu lagi, nk iron baju, nk masak kat adib lagi..(aku masak oat saja sebab ayam keras kelengkung lagi)
(ok, cita ni xdak kaitan pun, tetiba lari lak dari matlamat asal)

pastu dh siap adib suma bagai, siapkan beg dia n aku, dengan dia nk berkepit ja ngan aku dok panggil emaaakkk2..
last2 aku bagi beg aku soh dia perusah..
tgk2 dia ralit men beg aku kan..ok la tu..bleh la aku siap2kan diri aku lak..
tgk habis isi2 beg tunggang langgang..biar je la..
pastu masa aku dok ulang alik depan dia nk pakai tudung, tgk mata dia terkedip2..
"awat mata adib sepet cam budak cina ni?"
dia terkedip2 lagi sambil mulut dok shuhhhh, shuhhhhh mcm kita tahan pedas tu kan..

aku agak mesti ada benda dia makan ni..
tgk2 ha kan betul!
ampa nk tau dia makan apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
~cekelat fisherman's friend perasa lemon (kaler kuning) yg aku selalu makan kalo aku batuk2 tu~

patutla mcm tgh tahan pedas..
mmg pedas pun..
kikikikiki..
seb bek dia tak telan kan, kalo tidak...aihhhh..
jenuh aku..
matikla aku kena fire ngan ayah dia..

k la, mmg salah mak dia pun la kan..nk salahkan adib (wpun dia bersalah sebab memasukkan cekelat tu dlm mulut dia), tp xlogik lak nk salahkan dia..hahahaah..ye2..aku salah la tu..:)

4 comments:

am-rie said...

ayo..

puterikurekure said...

aiyoyoooo!!!!!!!!!!!

cian adib...

cik_ah82 said...

abang a.k.a ayah adib:
yee..sori lo..xcukup kaki tangan pagi tadi..huhu..balekla cepat..;p

intan:
hehe..cian adib kan..heheh

.:mUnies:. said...

sian nye adib..
mesti pedas kan..
itu la
rajin sgt godek godek beg mak..hihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin