Followers

Monday, May 18, 2009

~putu buluh~

Haaa…

Last entry aku ada ckp sal nk putu buluh kan..
Alhamdulillah..dapeekk jugeekk..
Hari ahad lepas aku ikut amri gi kenduri umah bos dia..kat puncak jalil..
So, kat c2, ramai gak la geng2 dia aku jumpa..
Bila sembang2 tu, langsung aku tanya kat mana bley cari putu buluh..
Tetiba member kitorang cik yus bgtau ada kat pasar malam taman tun (TTDI)..hari ahad la jugak..
Aku apalagi, terus ajak amri gi sana otw nk balik..
Masa otw tu dh kecur liur dh..mintak2 la ada..
Ni 1st time kami pi kat area c2 wpun dok dekat2 dah..
Sampai2 je terus melilau mata cari gerai yg mmber aku ckp tu..
Tp sekali lalu, kami xjumpa..frust giler aku..
Then, masa nk patah balik tu, tetiba baru pasan ada gerai yg jual tuh..
Wah2, melonjak adrenalin aku..hahaha
Terus aku beli la, amri pun nk qasa gak..
Dh dapat tu, melonjak riang..
Xsempat sampai umah, masuk2 dlm keta aku dh bedal!
But, frust sket la, coz aku rasa putu buluh ni cam kureng sket la..
Xbape nk sedap mcam aku makan kat aloq staq..
(awat makanan kat kedah sedap2 eh..laicikang kedah, abc, segala putu laksa..dll..hehe)
Tp dh jumpa tu kira sorga la,dlm rasa kureng tu, habis licin gak aku makan..rasa puas ati..hehe..

~cekak pinggang aku depan org tu..xsabar nih..~

Otw balik dr pasar malam, amri ajak singgah 1 utama..dia offer nk beli baju..muahahaha..dia kalo offer sekali je, kalo aku tamau hari yg dia offer tu, xdak la..;p

1st time try baju n sluar pegnen, aku cam xcaya ja..betoi ka aku nk pakai baju cenggitu kan..tp dlm masa yg sama, dok menqenyeh ja..sonok gak..dulu aku dok pikiaq camana org pegnen perut boyot pakai seluaq kan..tp bila dh pakai, ooo cam tu qhupenya..

p/s: tengkiu to kengkawan, n my other half!;)

12 comments:

khairul onggon said...

Laaa.. mengidam putu buluh nghupenye... Apsal tak mengidam makan buah strawberi salut coklat? ehek.. mcm siti nurhaliza ngan datuk K lah pullokk... hihihihi..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

makan sorang....tak hajak pun..dah la cekak pinggang

hahhaha

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

purple_lav said...

yea...dh dpt...nnt ank cik ah tak berair2 le mulutnye. tak pe cik ah, biar tak sedap asal dapat kan...

irbika said...

Sedap tu putu bukuh, tapi i lagi suker putu mayam... kalau nak jom i belanja you kat "abadi" sedap!!!


p/s: tak sabaq nak tengok cek pakai baju ngandung!

am-rie said...

punyela beria nak makan putu buluh..
org len gak yang disuruh beria melantak kasi licin..hehe..

cik_ah82 said...

onggon:
org bukanla mengidam, tp teringin ja nk makan..;)

yanie:
alala..ang lambat la weh..nnt kita jmpa aku blanja ang..;)

purple:
ish, ni bukan anak yg nk, maknya yg teringin ja..gatai..;)

irbika:
yea2..kak ira ajak terus dh kecur liur ni..jom2..jumaat ni!
p/s:selagi baju kurung org muat, org belasah tu dulu..hehe

amrie:
ada 8 ok..3 je abg makan..
lagipun, teringin ni just nk qasa ja..muehehehe..

FizaRawi said...

mana bleh lawan makanan di kedah.. hehe aku ni dok trigin char keoy teow, mana nak dpt rasa cm kt penang/kedah tu. huhu sib baik mgu ni aku balik utara, mmg nak melantak abis abisan. huhhh

p/s: aku baru 17 mgu, kira hg awal dlm sebulan la dr aku...plan bersalin mana nnt?

cik_ah82 said...

fiza:
alhamdulillah..
aku baru 21 mggu hr ni..
aku tatau lagi, tgk sempat kat mana..hahaha
p/s:beshnya ang balik kedah..la ni stay kat mana?

FizaRawi said...

aku keje n stay kt putrajaya. kalo mai ptrajaya, roger la aku. blh jmpa. ;) hg keje mana?gov/priv?

susudalambotol said...

saya tengah tunggu kepok losong next week. yahoooooo! ;)

moMmY miMiL said...

wahh!!
finally dpt gak ek putu buluh tu?
ekekek..
bagus2! xde la meleleh je air bby nnti..;-P

g one utama beli baju peknen ke? sluar peknen kalu nk murah, beli kt jusco je..kalu baju, kt modernmum pun okay..slalu mmg ada half price je kalu kt modernmum tu..syiok kn pki uniform tu? heheh..

cik_ah82 said...

fiza:
la..aku kursus dr 18-21 kat parcel c weh..
tatau ang kat sana, kalo dak, bley jumpa..huhu..aku qeja kat p.j, gov..

susu:
walaa!syedapnya..tetiba qasa terliur..(dh wat perangai dh..hidd pnya pasal la ni)hahaha..nasibla pas ni laki aku..hehe

mommymel:
alhamdulillah..puaih ati dapat makan..;)
beli blaus je, xdela beli baju uniform tu lagik..haha..segan ar nk pakai..pakai bju kurung lagik selesa..;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin