Followers

Wednesday, May 13, 2009

~ outstation ~

aku baru balik semalam dr outstation..
letih.
penat.

kali ni aku kena wat pemantauan kat kedah..hoyey jugak, coz aku nk sambung cuti balik kampung..
so, aku join team S&D kat aloq staq..kitorang stay kat hotel sentosa..tp aku ada gak curi balik tido umah..wpun jauh, tp lagi besh tido umah wpun tilam kat hotel jauh lebih empuk!

sian si suami kena dok sorang2 kat umah..merasala, asyik aku je kena tggal..tp dia takdela terasa sgt coz dia pun kuaq jugak ahad tu..laki bini berjalan je kejenya..tp aku qasa ni last kot tahun ni aku kuaq, skang pun dh terasa mengah berjalan..nnti menyusahkan org len je..;p

~dorang sangat happy wpun tgh keje..opss..ni berlakon saja..hehe!~
~fitrahulinsan dengan onggon sedang menerjah org..~

cuaca kat kedah sangatla panas..aduh, tak tahan qasanya..mujur aku cuma keje 2 hari je..pastu aku sambung balik kampung..yg beshnya dapat jumpa anak menakan..si widad n wafa..wendunya aku ngan budak 2 org ini..;)
~wif wafa..dia akan senyap kalo org dukung, kalo letak..siapla dgr dia menjerit!;p~

~ni la si widad..mmg perangai dia menyakitkan hati, tp menghiburkan!hehe..wendu2..~~pedulikkan aku yg macam sunarti ni..hehehe..

~bersantai ptg2 sambil minum kopi..ye..ye..aku suka pakai kelawar je kat umah..;p

yg besh dok kat kampung ni selain xpayah gi keje..aku dpt spend time ngan mak bapak aku kat umah..dapat sembang2 ngan dorang..terubat jugak wendu..agipun nnt dorang nk gi umrah..tatau dapat antaq ke idak..tgk big boss dulu..1 satu, keje aku hari2 melantak buah pelam je..senang je dapat, gi belakang umah, petik ikut suka ati..pastu cicah ngan kuah rojak mak bee..meleleh air liur beb!hehe..

so, hari ni dh start keje..apsal mood cam xsampai je ni eh?huhu..sabo2..

1 satu..aku tgh serabut mencari fail aku yg ilang..bukan sebarang fail..ni fail yg penuh dgn segala sijil2 mak nenek., start dr skolah rendah, sampai la masuk U + sijil nikah, surat beranak..cuma transkrip UUM je ada kat aku..wuuaaa..dh jenuh aku mencari nih..xjumpa2..si suami pun dh mencari..xjumpa..kak ira tlong cari pun xjumpa..menyesal aku..nmana nk cari lagik sijil yg aku dapat masa skolah dulu..skang ni kalo aku cakap aku dapat anugerah pekerti mulia (masa sklolah uols..) pun xdak org caya..sijil dh xdak..yg penting, sijil nikah n surat beranak tu la..kang dorang cakap aku bersekedudukan lak dgn laki snirik..huahuahua..dh la kedah xkuaqkan kad..kalo bg kad cam ic tu kan senang..aku qasa mungkin missplace je kot..tp dh puas cari ni..huhu..mintak2 dpermudahkan nk jumpa..huhu..

3 comments:

am-rie said...

kena cari sampai jumpa nie...

Dusty Pixie said...

uish bahaya kalo tak jumpa nih!

PJ selamba said...

alamak!
terjah sampai ke aloq staq?
nasib baik tak sampai rumah aku...
lalalala

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin