Followers

Wednesday, May 13, 2009

~5 months~

lagi2 cite pasal pegnen kan?bosan?suka ati la kan..;)..nnti dh ada anak, cite pasal anak..nasibla kan..;p

btw, aku nk ucapkan tahniah pada kawan2 aku yg join club ibu mengandung baru2 ni..;)

so, hari ni aku dh genap 5 bulan pegnen..perut baru nk nampak..;)..so far so good..amin..harap2 dipermudahkan je la sampai bersalin nnti..skang aku baru rasa baby gerak2 dlm perut..hehe..geli, tp sonok!;)

masa aku outstation pun, mak aku dh bising..even makcik2 kat opis bising2 xbg aku kuaq..tp nk wat camana kan..dh keje..aku qasa ok je kot wpun ada penat sket2..normal la tu..aku suka berjalan2..lagi banyak jalan, lagi bagus kan?;)..cuma aku ada cuak sket, masa landing, aku xberjaga2..nk berjaga2 camne..aku tidoq ja dalam flight..huhu..sudah2, masa landing ada sket terhentak..melatah aku..baru terjaga..seb bek xdak apa2 kot..bila qasa baby gerak, baru lega sket ati..minggu depan baru nk scan tuk 2nd trimister..can't wait!

semalam gak aku sentap ngan amri..bukan ada apa2 pun..dia bgtau dh kat aku jgn marah dgn apa yg dia nk cakap..org kata jangan tu lagila aku nk marah kan..tp gelak2 lagi..dia cakap dia dh order skirting tuk keta dia tu..tokojut aku..tp fine la..dia mmg nk wat pun dr hr tu..xbley nk halang dh..aku ok lagi..aku tnya bape harga..bila dia cakap harga dia rm900++, terus je air mata ni menitik..menitik lagi..last2 tumpah terus..wwwuuuaaa..

apsal aku nangis..?
aku nangis bukan sebab aku happy dia wat skirting tu..tp frust ar..
ye la..aku qasa dengan det sebanyak tu, macam2 boleh beli barang kan..
simpan det tuk beli barang baby ke..beli baju aku ke..beli la apa2 yg patut dr laburkan det tu kat keta yg tak tau nk cakap tima kasih pun..;(
det tu bley gi jenjalan ke..argghh..so many things!..
tp, dh dia dh wat sume dh kan..tggu nk pasang je kot sabtu ni..aku nangis bentak2 skalipun, dia dh wat..
tak faham aku awat org laki ni xsayang det nk labur kat keta..acu labur kat bini, macam2 aku bley beli..berguna gak..

********
tak terkata la aku..

tp seb bek dia janji utang aku dia nk bayaq..so..bleyla aku makan pujuk sket..huhu..

adios

20 comments:

mieoney said...

hang lebih sebulan dr aku..hang ponx sama jaga diri..seronok ngk hang bleh pi jln jejauh tanpa ada mslh ek..huhu

cik_ah82 said...

mimi:
time bley jalan, on ja..
cuma ada masa qasa malas ja la..
tp dh start kuaq tu, berjalan sesaja..hehe..
ang dh ok ka weh?
hr ni ang 4mnths eh..
jaga diri leklok gak tau!

Dusty Pixie said...

wah sat ja dah 5 bulan ni..
xpa kami bakal menyusul!

p/s: kami penah marah ngn don sbb dia pasang sport rim lagi sebulan sebelum majlis kawin! buang duit sampai rm2k++!!

pi hanimun kat bali pun lagi baguih! menccciiiiiii!!!

am-rie said...

perasaan membuak2 namanya..tak boleh dibendung..kepada semua kaum wanita, kena fahami hati lelaki ye..insyaallah takan sampai terabai benda yang lebih penting..

cik_ah82 said...

dusty:
kan2..kan..
betoi2, kita pompuan mesti pikiaq boley wat mcm2 ngan det tu..tmbah2 kalo depa buang det time xkena..agaknya don nk wat keta berhias pi umah pengantin kot!hehe
p/s:yeayea..nnti sat ja ampa dh 5 bulan lak..hehe

cik_ah82 said...

amrie:
ye..ye..
kami paham aih..
takut terlebih paham ja..hehehe
yg penting, janji lo harus ditunaikan!;p

purple_lav said...

tahniah cik ah..sonotnye dpt rase bb gerak2. tak sabar nk rasa gak..agaknya sama mcm angin kus2 dok gerak2 dlm perut mintak dikeluarkan tak? hahaha

susudalambotol said...

luckily husband saya bukan seorang yang kaki bola dan kaki kereta. kalau tak, boleh makan hati berulam jantung hari-hari :s

cik_ah82 said...

purple:
tak..kalo rasa cam tu, lepas kan je..ni rasa len je..tp besh..tiap kali rasa tu mesti tersenyum..;)
nnti ampa qasa gak la..sabaq2..

susu:
yup..so lucky tau..
kalo x, merasala makan ati..hehe..
tp dhlaki, time je la..hehe

ayang's said...

ermm... syoknyer dier... tapi take care aaaa.... tak sabar nak tunggu plak

afsal_8281 said...

salam..

mmg kan agak sentap kalo duit yg sebegitu besar nilainya dilabur pd satu2 yg tak begitu berfaedah...

tp apa nak dikata..

cik_ah82 said...

ayang's:
insyaAllah, time kak ida akan muncul jugak..sabo je..;)

afsal:
hehe...tu la..tak terkata dah..
nk wat camana lagi..let go je la..
asalkan benda2 penting tuk kita dia tak lupa sudah..;)

PJ selamba said...

pj suka tengok senaman ibu mengandung...

cik_ah82 said...

PJ:
eh?camana tu?xsempat lagi nk wat senaman..hehehe

purple_lav said...

cik ah nk tgk ar gmbr yg pokus tang perut jer..hehehe. mst dh nmpk kan??

cik_ah82 said...

purple:
skang ni cam xde mood sket la nk bergambo..hehe..perut xdela besar sgt wpun dh nampak..hehe..rabu depan scan tuk 2nd trimister..xsabo nk tgk apa si kecik ni wat kat dalam..;p
p/s:ampa camana?sehat ke?

as_naszra said...

dh time dekat nk bsalin t, byk²kan bjalan yea.. utk menyenangkan baby keluar..

moMmY miMiL said...

heheh..
sensitip yer?
sabo la..puaskn je ati en.suami mu itew..

en.amrie :

errrr..rs2nya kn, kebykkn wanita mmg sgt2 memahami lelaki tau..so, lelaki nih harusla memahami hati wanita sket..w'pun hanya secebis, tp kami akan rs sgt2 dihargai lebih2 lg disaat berbadan 2 kn..renung2kn dh slamat beramal! ;-D

cik_ah82 said...

as:
tengkiu 4 ur advice..xdekat2 nk bersalin pun saya galak berjalan..;)..xreti dok diam..huhu

mommymel:
yea!bravo kak shima!lebiu la..hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uit cik ah..
dah 5 bulan yer....lagi 4 bulan aku nak dapat adik baru la kan....hahhahhaha....

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin