Followers

Saturday, May 16, 2009

~aktiviti hujung minggu~

Hari ni sangat penat.
Sebal lagik..
Xabes2 kan?hehe

Pagi2 lepas subuh aku n amri xtidoq dh ni..so, kitorang gi pasar tani kat kelana jaya tu..tahun ni rasanya baru sekali 2 je gi beli barang basah kat c2..bayangkan betapa malasnya aku..kuikui..

So, sampai sana, belila apa yg patut kan..banyak gak aku beli, ikan, ketam, sotong, udang (ayola kena gout nnti)hehe..maunya amri outstation mnggu depan, sapa nk melantak..dia kuaq, kompem aku xmasak la kan..
Tau apa yg kami kusyuk sgt tgk? Pakcik tu siang ikan pari, besar weh!xpenah2 aku tgk org siang ikan pari..kagum lak..;p

Sampai umah, bersilat la aku kat dapo..dgn xbekpes nye lagik time tu..perut menyanyi2 riang, tp kena ligan masa..kena makan tghari dlm kul 10.30-11..y?mengejarkan si amri nk gi sony workshop tu la..dgn aku skali yg kalut..kelas sony tu start kul 12.30 kat midvalley..

Aku xnak ikut ok..serius aku xnk ikut..penat rasa..lagipun xdak mood nk jalan2..tp, amri beria2 ajak teman dia..apa yg dia malu sgt ntah..aku ckp kalo setakat drive pastu drop dia then aku balik dulu xpela..aku terbayang nk tido je..tp dia paksa jugak ikut dia..(dia umpan nk beli baju kat aku konon..hehe)..sian lak, so aku setuju je..tp mmg kalut ar..dh la aku kat dapo, dia ngadap tenet ja..bising la aku kan..;p..umah xsapu lagi..agaknya, dia xtahan dgr aku pot pet, dia tutup laptop, amek penyapu terus sapu satu umah..siap mop lagik..hahaha..agaknya, aku kena bebel slalu ni..xde salah pun kan, kena la tolong menolong..chewah..

Kul 1130, terus gi midvalley..jalan agak jam sket, nk cari parking lagik..pastu sepasai nk cari sony centre tu lagik..aku dh cakap ngan amri, kol je onggon, dia penah gi c2..xdak la terkejar2 nk cari..dgn aku yg jalan semakin kebelakang ni..tu la sebabnya ada pepatah, ‘malu bertanya sesat jalan..’;p..seb bek jumpa gak..

Dh sudah aku diajak ikut masuk dlm kelas tu skali..aku ingat kejap je..ayoyai, lama nih..ramai gak..kelas ni basic photography with sony alpha..so, amri kan beli camera sony, tp xbape nk familiar lagik kot..so, masuk la kelas..aku je yg xde kamera..huhu..mula2 tu aku dgr la jugak..fokus2 la konon..tp, cukup sejam je..pinggang dh lenguh..mata dh kuyu..aku dh xdok diam..aku dh xbape minat nk masuk kelas2 ni..huhu..tp sebab husband punya pasal, gagah lagi..

~kusyuk  la konon..~~ha, kata nk masuk kelas..tp pen ngan note book pun tak bawak okkk..seb bek beg aku cam poket doraemon..;p~
Kul 330, aku cakap ngan amri, aku dh xtahan..lagik2 dh lapor balik..aku nk turun gak..seb bek amri bg..aku pun terus kuar dr c2, terus gi cari makan kat big apple..tp, aku mmg xsuka ar gi midvalley..bikin rimas she!axminat tempat ramai2 ni..shoping kat 1utama besh lagik..;p..sampai umah ptg, amri kuaq lagi..apa lagi, kalo bukan pasang body kit keta dia tu la..kemain seronok la tu..

So, tu je la aktiviti sehari ni..malam ni dok depan tv..xsabar nk tgk hafiz perform..hehe..

p/s: hmm, dh 2 hari aku cari putu buluh..susah beno nk jumpa..sapa2 ada tau kat mana jual putu buluh bgtau la..aku tak mau putu mayam n putu piring..yg 2 tu jumpa pulak..tp aku nk putu buluh..huuhukk..td ptg dh cari kat pasar malam, ada la tp India jual tu pun dia guna besi..takmauuu!nk yg dalam buluh jugak..bukannya pelik pun benda aku nk tu, cuma xjumpa je lagik..

10 comments:

ayang's said...

putu buluh... kampung kak eida aderlah....

Anonymous said...

putu buluh tu = putu bambu ke??

cik_ah82 said...

ayang's:
ayoyai, jauhnya la hai..jenuh lak..huhuhu..

anon:
putu bambu tu = putu buluh ke?hehehe
ntahla, mungkin kot..nape?ada ke?

purple_lav said...

cik ah, kt pasar mlm bandar baru bangi ada jual putu buluh tu. cik ah kenalah dtg cini.

cik_ah82 said...

purple:
pasar malam kat c2 hari apa?
mggu depan kami kursus kat putrajaya, bley la kalo nk singgah..
kat area2 petaling jaya xde ke eh?huhu
btw, thanks tau..;p

purple_lav said...

hari selasa n sabtu..nnt dtg le. seksyen 15, dkt ngn shell

Dusty Pixie said...

depan opis kami ada..
tp kalo pos pi sana mau basi berkulat2 dah :P

moMmY miMiL said...

uishh!
putu buluh ek?
mmg sedap tu..
yg tu, org x peknen ni pn bole ngidam...heheheh...

irbika said...

huishh... masuk class sony tuh!(sure ader ORANG jelous lah tak dapat join!)...


p/s: kalau makanan tu tak habeh bawak mai ofis sure habis nyer...

khairul onggon said...

oo tedah anak pusak.. sian nangganya mata kuyu mati kutu atas palak.. hahaha.. kelas alpha boleh molah kita jadi alpa... hahahaha.. next, my turn plak.. ehek..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin