Followers

Monday, January 3, 2011

Tahun Baru, Kelas Baru.

Assalamualaikum..

Selamat tahun baru 2011 semua!
azam aku tahun ni, nk wat entry banyak2!hahaha...boley gitu?jgn caya sudah.

ntahla, kalo aku kata takde azam, camana?ikut flow je..kikiki..sabo je la cik ah ni..cuma mendoakan yang baik2 saja utk kehidupan aku, suami, mak bapak, dan anak2..serta seluruh keluarga dan saudara2 seagamaku..huhu..amin..

tahun baru ni dimulakan dengan berita..anak aku la..boleh?
hehe..nk cita pasai mak dok lagu tu la..

adib masih lagi di taska yang sama..tapi dia dh tukar kelas dan dh tukaq cekgu!
tahun lepas dia dok bilik baby kan, tahun ni dh dok bilik kaca..hehe..bilik budak 1-2 tahun..semua dia kena belajar buat sendiri dah, makan sendiri kat meja makan, ada aktiviti main2 (outdoor) kat luar, sebelum start aktiviti pagi tu kena baca doa n nyanyi lagu Negaraku..

hehe..nampak simple kan tapi mak nya yg teruja amat..
haa..sebelum tu, perubahan jugak tuk mak nya..sebelum ni, aku mmg antaq dia xmandi pun!
hehe..siyes sebab kalo kelas yg baby tu dorang yg akan mandikan kul 9..jadi kuasala mak dia nk mandikan pagi2 kan..
tpi dh masuk kelas baru ni, cikgu dh pesan kena mandikan dia siap2..sebab bila start ja aktiviti kul 8 tu, semua kena get ready dh tuk wat aktiviti depa..kalo aku xmandikan anak aku, alamatnya belengas la kul 3 ptg baru dorang nk mandi kan dia..hehe

so, pagi tadi adjust masa skit nk panaskan air n mandikan dia..errr, sebenarnya ayah dia yg mandikan..aku kalo amri balik outstation rasa heaven gila, bab2 dalam bilik mandi basuh berak ka apa ha serah kat ayahnya la..
ayahnya ada kuasa kesabaran yg tinggi sikit nk melayan adib..aku straight to the point ja, kalo nk mandi, mandi..xdela nk menyanyi bagai..haha..kalo ayahnya, start dr bukak baju adib tu dh start dh irama2 asli diiringi suara lunak merdu dua beranak tu sampai la abis mandi..pastu serah kt aku balik..hehe..

so pagi td xdak la terasa sangat sebab ayah dia ada..nnti kalo aku sorang2 mau meroyan rasanya..huhu

semalam tgk berita budak2 darjah 1 start orientasi skolah mula la nk berimaginasi dengan en. amri..'abg rasa adib nnti nangis x masuk skolah?'

'xnangis la, ntah2 dia buat xheran kat kita..'huhu..
buat tak heran adalah sangat sedih ok.biar nangis2 at least mcm nk kita ada kan..huhu..skang kalo anta taska pun, dia dh xkisah pun..masuk menonong je pas salam ngan aku..pastu terus xheran sambil pimpin tgk cikgu dia..huhu..sedih ok.
~rasa xpuas lagi nk gomol2 budak ni..kejap je dh besaq..huhu~

ok la, selamat tahun baru semua!kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi!hehehe

12 comments:

purple_lav said...

perasaan yang sama bila tgk orientasi budak darjah 1 semalam. hiks

cik_ah82 said...

hehe..kita mmg suka berangan kan makcik?heheeh

mr.syazwan said...

selamat menjalani realiti kehidupan

ceewaah!
=_=

PuteriKureKure said...

takpe cik ah. adik adib tunggu turn nak kuar je tu. hehe.

adib makin besar makin hensem ok. dah besar panjang!

aNiS tHe BumbleBee said...

awat laa kt sri lanka ni tak start2 lagi skolah tah.ada ka start 6hb?tak patut sungguh.aku ni dah pening pala uyin tak pi skolah.dgn segala drum la,dgn segala dinding rumah abeh conteng laa...adoooiii...

tp,bila dia pi skolah,windu laa pulak dah.haishhh!

kayzie said...

cam best jek ngn taska adib tuh..hehe..macho la adib tak ngis..good boy..

cik_ah82 said...

intan: ye la..nnti anak2 kita sebaya cik intan kan!hehe

anis: ok la, bg mak si uyin tu bergomoi dulu ngan dia kat umah puas2!hehe..

kz: so far, alhamdulillah, puas ati la..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

che ah..cam bes je kan taska..tapi akak tak berani lagi nak anta rafiq kat taska..wuwuuw...

samela tu
if abah rafiq ade. mmg heaven. depa duk melalak2 dua beranak dalam bilik air sampai ketar2 anak sejuk..wuwuwu..

selamat tahun baru che ah
mog tahun 2011 bwa seribu kerahmatan...aminn

jom join lucky draw!

cik_ah82 said...

kak rose: nape kak?ada kisah silam ke anta taska?huhu..
selamat tahun baru jugak kak!semoga hasil susu akak sentiasa tip top!hehehe

Mieja@Amiizaa2001 said...

sarah: selamat tahun baru 2011:)
adib nampak semakin besar:)

susudalambotol said...

Macamana baby dalam perut? Adib jealous tak? :D

cik_ah82 said...

hidd:
alhamdulillah..ok je semua..mudah2an sampai ke bersalin selamat la hendaknya..adib?jeles tu tak kot sebab xnampak..tapi yg pasti dia manja sangat ngan ayah dia..ngan mak dia buat xheran je..:(

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin