Followers

Monday, December 27, 2010

jangan biar emosi menguasai diri.hehe

lamanya aku biaqkan blog ni bersawang..
ntahla, mood nk blog cam dh stop..huhu..
tp suka je baca blog org len..tggu je org len hapdet..

banyak je cite aku taip pastu sekerat jalan ja.
pastu simpan dlm draf buat sawang lagi...
rasa anak aku ni xsuka komputer kot..hihihi..

tiba2 nk share apa yg jadi kat aku hari ni..
bukanla jadi apa pun, ntahla aku rasa aku ni emosiiiiii lelebih..
padahal sebelum ni kan taf..hehe

hari ni bawak adib check up..
aku sorang je la, amri kuar gi terengganu..
minggu ni last dia kuar tuk tahun ni, tu pun 3 minggu direct ok!huhu
adib ok je la, dia kena makan ubat cacing..hihi
tp masalahnya kali ni aku betul2 rasa xberdaya bawak dia sorg2..
siyes, tekanan sungguh..

dia dh la xnak duduk diam kan, nk bebas..
pastu kalo dia berjalan2 depan aku tahan lagi..
ni tak, dia menerap buat kuak lentang kat lantai..
bukan la dia merajuk or bebai..
tapi saja nk test lantai kat klinik tu kot..
dia ingat tu kolam mandi ke apa..siap sengih2 gelak2 lagi..kalo aku biaq satgi org kata aku ni mak apa la kan..so aku asyik, dukung-letakbalik-angkat-dukung-letakbalik dia je la..

pastu nk berjalan2..xkesah la sebab aku follow je dia dr belakang wpun lelah aku dibuatnya..kalo dia jalan2 dlm klinik tu tak pa lagi, tapi mamat ni xleh nampak pintu..dia kuaq semberono je nk pi kt jalan besaq..mau xmengah aku meligan dan perbuatan di atas di ulang2 balik..sampai satu tahap aku rasa sakit perut aku ni..dlm hati 'sabar..sabar..'

bila dh stress mcm tu, mula la setan pun nk berdamping membisikkan kata2 hikmah kan..
grrrrr..
mula la..'eei, sampai hati abg biaq org mcm ni sorg2..'
'sampai hati abg bla2..
sampai hati abg bla2..'
mana aci org bla2..dh la org pregnant..mana larat..xlaratttt..pastu teriak..
bukan cakap ngan dia pun, monolog ja..dah jadi meroyan macam tu, mula la lagi setan menggila.huahahahah

siyes aku mmg teriak tp control lagi kat klinik..
pastu dh tggu lama dapat masuk jmpa misi..dia tgk aku mengah lagi la kena bambu..
'ni mengandung ni plan ka eksiden?'
'ha tu la, anak kecik lagi mengandung buat apa, kan dh penat diri sendiri.pastu nk mengeluh buat apa..yg penat awak, laki ni mana nk tau..'

eii..lagi la setan bermaharajalela..terus rasa nk salahkan semua org tapi xmau salah diri sendiri..haha..boleh?
satgi tak pasal2 lebam lak mata misi ni..

dh setel semua antaq adib kat taska, tertekan ya amat ni..terusla meraung di situ.nasib baik dlm keta kan..lantak la..
tatau apa yg sedih sangat..tatau pasaipa yg nangis berjurai2 sangat..tp siyes rasa sedih. (lebih pd tertekan kot, n letih weii..sakit pinggang xilang)..
dlm pada tu dok kata kt diri sendiri, jangan cam tu, kena ikhlas..tp ntah yg teriak cam tu pun aku tatau.
nk2 pulak, time dok teriak tu tetiba lagu yg 'bila cinta...yg ost lagenda budak setan tu la..'
lagi la gatai aku teriak.aku ni kan feeling2 drama queen, mcm cita sembilu tu erra fazira nangis2 sambil diiringi lagu sedih2 kan..muahahahaha..padahal dh janji dengan diri sendiri pegnen kali ni tamau dh nangis2 sangat..sian baby..tp semalam aku bantai tgk cite 'stairway to heaven' banjir gak satu umah sampai bengkak2 mata..hehe

sampai kat trafic lite, bas rapid kl kat sebelah n ada motor kat sebelah. aku perasan depa dok tgk2 awat la minah ni baru putus cinta ka kan..hahaha..sabaq ja la sarah oi..

terus rasa xsabaq nk balik jumpa adib belai2 dia.huhu..yg pasti, next time appoinment mmg en amri kena ikut jugak. anak laki awak tu dh la aktif semacam xleh dok diam.mak dh xlarat ok.huhu..

ok tu je..i love u. (nk jugak tetiba.heheh)

7 comments:

PuteriKureKure said...

cian cik ah. sorang2. kita sib baik ada family yang boleh bantu. kurang rasa penat tu.

sabar ye sayang. suami balek nanti ngadu kat dia puas2 eh. :)

kayzie said...

akhirnye..hehe..windu nak baca cte akak..sbar eh kak..moga pasni akak lbh tuf..:)..pom ngn emosi mmg takleh dipisahkan..sy pun sll terlayan emo ms hb takde..huhu

pizet said...

sabar cik ah dah jadi mak ni memang kena byk bersabar...

cik_ah82 said...

intan: thanks..tu la, kami ni sorang je..nak tak nak kena hadap jugak la..

kz: hehe..tu la kan..dh nama pompuan..nak2 memboyot lak..hmm

pz: insyaAllah..sabar2..hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

hihi..mmg kalau preggy kita slalu stress sedih2 kot kan..yg anis ni,teringin nk mkn mcm2,tp bgtau kt hubby,dia xbg balik.merembes2 air mata ni haa..lapaq..lapaq..dah la nk mkn apa2 kt sini kena masak sendiri..huwaaaa!!

cik_ah82 said...

anis: ha kan..mmg cam tu kot emo ponpuan ngandung ni..nk kata terbawak2, dh memang gitu kekdahnya..hahaha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cik ah..akak baru baca cite ang ni..
adui siannya..
takpe cik ah..susah skang..senang kedian..
jgn duk layan setan2 tu naaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin