Followers

Monday, November 8, 2010

dah lama xcita pasal budak ni kan.

salam...
ish2, dh lama kan xcita pasai budak ni..
dh lama dia xkuaq kat blog mak dia..hahaa..
masa besday ayah dia, dia dh setahun sebulan..sat ja masa berlalu..
dh boleh dapat adik dah ni, insyaAllah..hehe..opsss!
inilah budak yang makin hari makin manja.
khamis lepas ada perjumpaan ngan pengasuh n penyelia taska..ni kali kedua dalam tahun ni..report yang mak ayah dia dapat, adib ni makin sensitif. dalam kelas dia, dia ni macam abg sulung, tp lagi sensitif dr adik2 dia. cik kimi dia cakap sensitif nk dapat adik..iyo ko?huhuhu..xboleh tinggal langsung, mesti teriak ja..

then, kalo main papan gelongsor, kemain dia suka..siap boleh panjat sendiri nk naik..tp kalo turun bukan gelongsor, dia terjun terus.haihhhh..

makan lak mmg xdak masalah..ang bg ja la apa pun, semua dia ngap!sampai cikgu2 dia kata, dh nampak cam org xcukup2 makan dah!huhuhu..baru ja pas makan, dia nak makan lagi.dan lagi.dan lagiiii..aiyoookk..kalo kat umah, dia sendiri akan pi amek bekas roti/biskut pastu bawak pi kat ayah dia, tunjuk.selagi ayah dia xbg, selagi tu la dia tunjukkk tu la...

gigi geraham belakang dia dh tumbuh dh 2 batang..tp masalahnya adib ni susah nau nk gosok gg..risau aku tgk gigi kapak depan tu nk kuning dh..kang rosak lak..huhu..selalu kalo dia ralit sket gosok2 ngan kain basah je la..

yang ni melampau.makan sampai baring2..dh banyak kali ok mak pesan jangan makan sambil baring..hisshhh..nak kena ni..

skang ni lak kalo pi shoping kompleks, mata dia akan melilau cari menatang ni..tau pulak tu wpun mcm2 bentuk..dia akan dok c2 sampaila kita angkat naik..xgerak pun xpa, janji naik..
kalo kita dukung, ha camnila gayanya..teriak nak turun pi kat keta tu..melentok2 badan nk pi kat menan tu..

menangis, dan menangis lagi...kalo bawak turun, ha berguling la ang disitu..
nak naikkkk jugakkkk

dan akan diam bila pi kat menan tu..kali ni yg len lak, tp xkesah..janji naek..grrr...
dia xheran apa dah kalo dapat naek menatang ni..nnti mak suh ayah angkut ek..

sejak2 dh master berjalan ni, kuar je nak berjalan je..xmau dukung dah..kalo nk pegang tu ok lagi, tp ni tak, nk lepas bebas ja..ni pegang la dalam seminit 2, pastu terus lepas..kalo org huluq tangan pun, tak mau jugak..

kalo jalan tgk kiri kanan xpa jugak, ni men redah ja..dh la ang tu kecik, senang2 lak nk langgaq org..kalo mak amek, menggelupur..last2 biarkan je dia berjalan, tp mata ni kena perati la..kang xpasai2 kena wat announcement kat shoping kmpleks lak.

bak kata ayah dia, kalo bagi dia berjalan, dia dh xhirau mak ayah dia dh pun..huhuhu..

xsangka adib dh makin besar..makin banyak kerenah dia..semoga Allah permudahkan mak dan ayah untuk membesar dan mendidik adib ke jalan yang diredhai-Nya..insyaAllah..

no matter what, i love u so much!

4 comments:

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

comelnyaaaaa.....auntie geram nak kiss-kisss adib...muaaaaaaaaaaaaaaahhh!

puterikurekure said...

adib ni nanti hensem bila besar nanti. geram je tengok.

:)

.:mUnies:. said...

comey! dh leh jalan ni, mmg asyik ajak org jalan je..

cik_ah82 said...

kak mija: ok, dh kiss dh kat adib..hehe

intan: insyaAllah..tp banyak nau karenah dia lately ni..huhu

munies: mmg pun..nampak je kasut terus suh pakaikan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin