Followers

Thursday, October 7, 2010

Outing @ FRIM ;)

ni kesah sabtu lepas..
outing ni geng2 ofis aku yang anjurkan..geng2 ofis yg ada alatan menembak2 ni la..yang diketuai oleh penembak tersohor iaitu encik onggon. disebabkan dia la laki aku terjebak membeli kamera DSLR sony alpha berbanding beli kan aku baju.chet!huhuhu

so, hari dh diset kul 9 pagi..mula2 tu gelabah jugak sebab mak bapak aku ada sinikan..boleh je bawak depa semua, tp susah sikit la bapak aku xlarat nk jalan jauh2 dh..tp bapak aku habaq nk balik awai pagi sebab nk singgah umah sedara, so pas depa balik tu kami pun setuju la nk join outing ni..

amri la kemain suka lagi, aku ni ikut je..dia bab2 tangkap gambaq ni ngan anak bini pun bleh lupa..tp aku make sure dia xkan lupa sebab aku akan mencelah sebagai model gaks..hahaha

ni 1st time masuk FRIM walaupun dekat jek ngan umah kami..best jugak ooo masuk sini..tenang ja tgk hutan2 ni..tp sebelum masuk tu aku ngan amri baca2 la sket kat adib kan..n alhamdulillah, xdak apa2 pun..
~ni masa sampai n mula pakat kata nk kena jalan nk pi ayaq terjun..aku no hal..siap bawak kek besday adib lagi nk bg habiskan..ni geng2 pompuan sajo ye..ada 6 sume ofcmate aku..hehe..sian wana kena bawak kek adib, dh aku ngendong adib.ayahnya ngendong kamera.maka aku dera wana bawak kek.;p
nampak redup masa ni tp berpayung la bahang tetap ada..hehe

~ni berjalan lagi..jauh lagi ooo..ni ngan geng2 foto si onggon la ni..sifu beb..hehe..peluh ketiak weh naik bukit masuk hutan ni bawak budak lagi..ayoooo..i kan dh lama x exercise..fuh2..

~haaa..gambaq ni setelah kami turun balik..yg gambaq masuk hutan tu amri amek gambaq pokok2 ja..tgk kat blog dia je la ek..hehe..mulanya dr c2 nk pi kat ayaq terjun tp kalo jalan terus lagi jauh..penat aku..last2 turun balik n singgah makan isi perut dulu..sambil sifu2 tgk balik gambaq mana tau kot nk improve apa ka kan..;p

~maka sampaila kat ayaq terjun..pun kena mendaki jugak..aduih, aku mmg xfit langsung la..asyik mengeluh ja tarik nafas..hihihi..mmg plan nk bg adib men ayaq sket ja, tp mak ai..budak ni mmg xleh tgk ayaq terjun langsung..mcm dia pandai berenang ja..dh la ayaq sejuk nak mampuih..siyes sejuk tahap gaban..aku takut la nnti adib demam ka apa kan..dh la ayah dia dh start nk outstation dh..huhu

~kemain marah n buat keras badan kalo aku cakap ''dah2, jom naik!''..mula la badan tu tergeliat sana sini..boleh ayaq sejuk gaban tu dia relax ja..geram tul aku..

~gambaq ni bukan dia takut yo..dia yg nak pi letak kaki tu kat ayaq terjun yang deraih tu..bapak dia tgk dh cuak dah.."eh, apa cekak pinggang lagi tu, amek la adib tu''..kan ke aku tgh cekak pinggang tu kan, amri jeling ja aku dh tau jelingan tu bermaksud ayat tu..hahaha

~ye la, yg maknya pun sebuk gak nk bergambaq kan..ni kalo adib takdak ni aku xhirau nk bergambaq2 ni..mmg aku selam dalam ayaq tu xtimbui2 dah..hahaha..best oo mandi tp apakan daya..bila dukung adib xbg men ayaq, ha camnila dia..grrrr

~dh tu kalo bg men, xmai dipegang pulak..perasan macam dia besaq sangat.
~last2 bg duduk.senang keja aku.tp time ni aku pun dh sejuk ketaq..
~bila bawak naik, tukaq baju balut ngan tuala suma, pun buat keras badan lagi nk terjun lagi..siap juih2 mulut tu..heppppppp!
~bawak la jugak dia turun tp xbg dia men ayaq dh..tgk ja org len men..hehehe..(sebenaqnya mak dia nk amek gambaq)..;p

~ni adalah grup outing kami hari tu..best2..jom kita semua buat lagi..rasa nk pi outing lagi wpun bukan aku menembaknya..hahaha..
dr kiri:farid, wana, kak zue n taufik, kak mas, kak irra, kak umi, kak leha, shah, errr, err jugak, aku , adib, amri, onggon n yg duduk syuk.

~dan ni keluarga en amri..hehe..amri dr sebelum kawen lagi dia janji ngan aku nk ajar aku berenang..pastu bila dh kawen ok la kan halal suma bleh la ajar..ni dah sampai adib pun dh besaq nak ajaq apa lagi..hmmm..janji manismu ok.hehe

of coz dalam banyak2 gambaq aku paling suka gambaq aku ngan adib ni..di ambik oleh syuk..tengkiu!..;)

5 comments:

purple_lav said...

aik mentang2 la pindah umah, umah blog pun tukar sekali ke...tp niceeee...comel..adib suka main air ek? suh ayah wat kolam renang depan umah oke

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

aku suka gambaQ yg last sekali
chantek...✿

cik_ah82 said...

fiza: ha la..kena la pindah jugak umah blog ni..asyik lagu tu ja, aku pun nek boring..hehe..nak wat kolam cemana, umah pun share ngan org len..huhu

yanie: suka jugakkk..hehe

~MoMmY MimiL~ said...

hamboii!! syioknye g outing...
rugi x dpt join...
lenkali jgn lupa kami nooo...
hehehe...

kak mieja said...

hehehehhe pandai yer keraskan bdn tk mo tukar baju:) cute sgt:)

suka gambaq bertiga......sejiwa:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin