Followers

Thursday, March 5, 2009

~ meneruskan hobi ~

haaa..lama kan aku xupdate blog..
sebenarnya, banyak yg terjadi 2-3 hari ni, i'm not feeling so well..huhu
xpela, yg penting, skang ni aku sedang bertungkus lumus menyiapkan projek terbaru aku..kikiki..

aku suka wat qeja2 kraftangan ni..nmpak je aku ni ganas bak kata fa, tp deep down inside aku still ada pangai lemah lembut ni..hahah..kekdahnya..
aku suka tolong mak aku wat crosstich, so, skang ni aku ingat nk teruskan balik wat crosstich ni..nk frame kan..dulu ada jugak aku wat bentuk love kat amri, td last2 aku jugak yg simpan..haha..tp nk teruskan hobi ni skang agak mahal lor..sembang ngan tokei kedai benang tu dia cakap harga benang DMC dh nek harga..ken crosstich pun dah mahai..kalo keras xsyok..

so, xjadik nk wat c/stich..aku nk sambung wat kait lak..ni pun dh lama aku xwat..last aku mengait kira projek besar gak ar tu, (wat alas meja) last october tu..pastu stop..ni baru ada mood nk sambung balik coz aku ada corak baru nk wat..
tp amri xbagi sangat aku mengait ni coz aku slalu saket pinggang coz slalu menunduk je..mau xsaket..tp puaih hati oo bila dh siap..;)
so, skang ni, ni la projek terbaru aku..


~amek ko, selambak 3 bungkus aku beli benang..ni benang ondori..lembut je..tp tokey cakap ni last kat kedai dia coz kilang dh tutup..aiyak, tp aku qasa cukup kalo aku nk wat selimut ni..huhu..sambil aku layan dvd CSI, aku kait ler..tambah2 amri xdak kat umah, xdak sapa ngaco aku..focus sket!~



~mesti ampa pikiaq kombinasi kaler ni cam hampeh kan?aah, aku pedulik hapa, lagipun, kaler ni je yang tggal..belasah je..ni la instruction yg aku kena ikut, wpun dalam bahasa jepun, tp aku ikut je gambaq..bukan aku baca pun..tau teknik sudah..lagipun, ni untuk org tgn kanan, dh kidal cam aku, aku bedal ikut teori aku jek..janji jd sudah..ni baru 3 keping siap..~


~haaa..ni xsampai separuh pun siap..ikut contoh aku kena siapkan 81 keping..tp boleh adjust ar, aku nk wat besaq sket, so, aku wat 12x12=144 keping..(ataupun sampai benang habis..hehe)..tgk, bantal aku pun berkait..i love mengait!hehe..nnti dh siap sume, aku akan tunjuk agi..haha
skang ni aku ngah ajaq mber aku cik ina, tp agak susah bukan sebab ina xpandai ngait, dia senang pick up, cuma dia tangan kanan, aku xreti nk wat ikut tangan dia..hehehe..makcik yg ajaq aku pun berpeluh gak coz dia tgn kanan gak..mak aku selalu fedup kalo dia ajaq aku menjahit..haha..tangan taik katanya..huhuhu..

16 comments:

ayang's said...

wah... teruja nya... ni yang cari balik jarum kain nih... mana simpan ntah,,,

c.I.d.A. said...

nak blajaq jgk ......hehe

cik_ah82 said...

ayang's:
teruja la kamu cepat..hehe..
cari balik benang ngan jarum!hehe

c.i.d.a;
boleh2, silakan2..so fun ang tau wat ni!

amrie said...

mengait jangan sampai lupa dunia sudah...hehe..

♥chentaMAYA™ said...

buat t0x sy 1!
haha~

cik_ah82 said...

amrie:
waduh2, di mana kamu?macam chipsmore!
dapat tenet la tu..bagusla kalo daku lupa dunia, camana eh bang kalo mengait hingga ingat akhirat?hehehe

cik_ah82 said...

chentamaya:
boleh2, order saja dong..kamu kepingin apakah?bekas telur kah?sarung bantal kah?chairback kah?heheh

eDrYaNa said...

wahh22!! sungguh aku t'haru dgn ketekunan kamu..cantek2!!..

p/s: nk order bole? tlg watkn baju panas/sejuk tok kami bertiga..kaler purple, kaler biru n kaler peach..hehe...nnt i bayar pki money order..hihi..

khairul onggon said...

cik ah... nanti bole mintak tolong tak?? cheah ituari seluaq dia koyak tang belakang tu.. hahaha... dah la wangi seluaq dia takut cik ah pitam jer...

Dusty Pixie said...

berbakatnya.. kami nama ja anak tailor tp pegang jarum pun cucuk jari sendri :)

cik_ah82 said...

edryana:
hehe..kalo kait baju mau setahun baru siap..hehe..alo tokey, kilang benang sudah tutup lor..benang sulah talak ada..;)

onggon:
ayoyai onggon..matilah gue gini..
sebelum sempat masuk jarum lagi gue mesti pengsan kalu..huhu..hijau muka..;)

dustypixie:
bakat pun kena asah gak tu..jenuh gak belajaq masa mula2, tp dh tau teknik, sume benda kami nk wat..hehe..untung ampa, nk baju, bagi kat abah je..;)

sab nyer said...

wah...
bagus...
hobi yang memang besttt :)

CSI tu season yang mana?
CSI Vegas ker, Miami ke or LA

Shitsurei shimashita said...

wo! ini rupanya kerja kamu, bukan kah mak udah angkat kain hujan, pas makan cari kayu (cari kayu,cari kayu)...bagus2 leh minta buat kan satu baby sock..lalalalalala (tp aku lum nikah kawin)

irbika said...

Inilah nama nya seni... Untung saudara amri... jimat belanja beli sarung bantal, selimut, cebek, baju sejuk... hehehe

cik_ah82 said...

sabnyer:
tu CSI season 5 n 7..
vegas la, the besh!hehe

shitsurei:
amboi, ang ni dh gatai nampak nk kawen..hehe

irbika:
untung?
hmm, dia xpedulik pun..
time org ngan hobi org dia xbley kaco..
time dia dok pulun tgk bola pun org xbley kaco gak..haha

ummu wardatunnur said...

ada pattern utk bekas telur x..rasa nak ngait bekas telur,tp xda cth pattern la..kalau ada blh x emel kan pd sy ..feeza_2111@yahoo.com..syukran ye

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin