Followers

Wednesday, March 18, 2009

plzzz..help me!

td aku kol bapak mentua aku..
huhu..
bukan sedey tp agak lucu jugak..
ye la, husband org sarawak kan..
aku dh lama xkol fam in law..
bukan xnak kol, tp xreti nk cakap camna..
td kol bapak, tergelak2 aku..
aku lak cakap mungkin laju kot, tp aku rasa dh try slow dh..
bila aku cakap, bapak xdapat tangkap..
bila bapak cakap swak, lagi la aku terkial2 nk balas..huhu..
last2 2-2 gelak..;)
camana nk cakap swak eh?
aku paham, tp nk balas balik susah la..
korang mesti cakap tnyala amri kan..
masalahnya, dia xserius pun..gelakkan aku adala..
lagi dia soh jgn cakap adala, dia kata aku cakap cam siam..huhuu..
abg kerol pun hangat2 taik ayam je..hahaha
last ni felix, ada la dia ajar sket..tp kemain dia cakap laju n terkekeh2 tgk aku terpisat2 xpaham..suka ko kan??!;)
aku yakin, nnti aku pasti akan berjaya jugak..yeay!.

p/s: aku dalam fasa peralihan hormon..maybe aku agak cpt sensitif skang ni..
sapa yg paham ttng keadaan ni, thanks a lot k..tp aku qasa ok jugak aku manage mood kan..hepi lalalala

8 comments:

AmirFX said...

Huyyooo... Cik-Ah nak blaja bhs swk ke?? Beshh2... Kelak mek ajar k?! = Nanti saya ajar awak yer?!... hahaaa...

irbika said...

hentam ajer memula ni... lama terer la! hehehe

p/s: teringat kenangan nak masuk pusuk dalam sambal, tersebut pusak! apa lagi pecah tawa 1 rumah kehkehkeh!

mat said...

mun dah lamak2 dengar orang cakap swk, pandey la kelak = kalau dah lama2 dgr org cakap swk, pandai nanti.

kalau nak balaja cakap Melanau lagi lah susah, saya dah 4 tahun keje kat area Melanau ni, tak reti2 jugak nak cakap..hehehe tapi dapat faham dia orang cakap.

slow2 lah belajar, mesti dapat punya

PJ selamba said...

nape ek?
asal jumpa logo 'search & destroy' tu je mesti ada kaitan dgn org sarawak...
erm...

oh ye... apa pun ada hadiah menanti anda... sila check my blog!

purple_lav said...

peralihan mood???jeng..jeng...apakah????hehehehe

susudalambotol said...

father in law saya ckp jawa. kadang2 pun saya tak faham sgt tp suami tukang explain :)

eyza said...

hai.. sama la kita. husband saya pun org sarawak gak. setahun sekali br balik sana.bagus x menantu camni.hi..hi.... husband awak sarawak kat mana?

cik_ah82 said...

amirfx:
tq2..;)

irbika:
a'ah..dulu amri pun slalu mainkan org..bila bapak sembelih ayam, dikatanya sembelih pusuk!padahal manok..bengong

mat:
kamek dengar faham..nk cakap je xpaham..hehe

Pj selamba:
haha..meh nk habaq..logo S&D tu sebenaqnya satu ofc tuh..hehe

purple_lav:
??? ;)

susudalambotol:
oo, adi ckp jawa eh?
kalo dgr cam fun kan?;)

eyza:
oo, ya ka..
husband belah lundu..
minggu ni baru nk balik sana..
last balik masa bulan 10 hr tu..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin