Followers

Friday, November 18, 2011

upright freezer

ni pun entry dh lama sepatutnya..huhu..
aku tatau la apa yg aku penat sgt, balik keja kul 10 tu kompem nk lena dh..huhu..dh lena mcm baby dh gayanya kena 8 jam..gilo apa..
ni pun kebetulan terbangun sbb adam dh xmau lena..tgk2 baru kui 1.30 pg..layan dia main2, bleh ar godek2 blog ni kan..;p

shaye dh beli upright freezer idaman hatiku sejak sekian lamanya..hihihi..
aku beli ni masa nk pindah putrajaya, lg awal la dr pam ameda tu..
sbb masa nk pindah tu dok terpikir camana nk angkut susu dok dlm peti ais tu kan..sbb kalau nek lori mcm lama dia nk punggah2 tu..so, beli freezer ni, soh depa antaq trus ke ptrajaya..

harap2 dgn adanya encik faber ni, maka semangat nk penuhkan susu dalam tu berkobar2!heheh
inilah dia upright freezer tu..dapoq kecik cenonet, tatau nk letak mana dh..hat hujung tu peti ais lama..kalau notice, freezer aku dulu tu kat bawah..pun jd salah satu sbb kerisauan gak sbb adib suka sangat bukak xkatup, jenuh aku nk check kang dia xtutup sia2 je susu dlm tu..yg faber ni ketat sket, dia xleh bukak..(lagi)..kalau dulu mmg tertonggek2 la aku nk check stok kt bwh..;p
masa aku beli tu ada dua pilihan, nk amek elba or faber..tp elba mahai sikit la..huhu..nego2, yg ni paling ok la kot..180 ltr..

ni hat 2 mggu lepas kot..aku suka upright freezer ni sbb senang nk check stok..dia mcm laci baju la gitu ha..so, boh by bulan..ada 6 drawer, tp yg ataih skali tu aku boh ice pack..yg penuh br 4 drawer..
aku boh dlm plastik autumnz tu, tp dia xleh berdiri tegak la..mcm xcukup tggi pun ada..last2 aku tidokan deme suma..janji senang cari okla, lgpun aku dh catat dlm buku so xde masalah la nk cari nye pun..

hmm, nk kata susu aku banyak, xdela bnyak klu compare ngn yg lain..sbnaqnya aku xsuka nk ukuq banyak or sikit sbb apa yg aku dpt masa pam aku anggap cukup buat adam n tu rezeki dia..4 oz bg org len mybe sikit tp bg aku cukup sbb adam minum bnyk tu..jd wlu bnyk mana pun aku dpt, syukur alhamdulillah..sekiranya susuku sedikit, Engkau perbanyakkan Ya Allah, sekiranya banyak, maka cukupkan la ia bg anakku..amin...

mudah2an perjalanan penyusuan kali ni berjalan lancar..amin..
aksesori tambahan
 yee..bf ni mmg pakai bnyk botoi..bersiap sedia la nk basuh botoi..kdg2 bercinta aku nk basuh ni..klu amri ada, mmg aku suh dia je, tp klu mcm mggu ni dia outstation, terpaksa la mengadap sndrik..kena bsuh time depa lena klu nk fokus..hihi..eh, aku basuh botoi mmg muka serius gila, siap ada efek muka geram nk sental bagai..hihihi..

tmpat sidai..;p
 caca merba kn botoi2 ni..xpa, berbaik2 la kamu semua wpun brand len2 sbb kamu berkhidmat ngan tuan yg sama..hehe..cuma ada tuan kecik dan tuan besaq..huhu..ni ja ka?oh tidak2!ada lg..

ni lak darjat tggi sket kot sbb sangkut kt tgkap..muahaha...tu pun penutup botol bekas lain dh..
wpun amek masa nk cuci suma ni, tp cam enjoy lak bila dh jdik rutin..wpun taska ckp dh basuh, tp mana leh xbasuh lg kn..basuh sndiri baru puaih ati..hehe

ok la, adam dh ajak bergayut balik..;p..niteeee

5 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam che ah..wah dah lama tak singgah sini..dah advance adik aku ni ade upright freezer tuuu tahniah dikk

akak pon if ade rezeki nak beli seketul
brapa rial regenye dik?

NuRuL DhiA said...

cantek nyer freezer, dulu pun igt nak sambar brand faber, tapi xde color silver, tu yg sambar elba besor gedabak la tapinye huhuhu.
kalu guna autumn beg tuh mmg xbole berdiri tegak tapi bila kite susun rapat mcm fail kertas coklat yg lembik disusun rapat secara menegak, berhimpit maka akan bole la mereka berdiri tegak dlm drawer tuh, nurul wat camtu la susun rapat secara menegak

Intan and The Boys said...

seronoknya tgk stok orang! freezer tu ada dalam 2k tak cik ah? berkenan gile...walaupon awokk tak ada stok dah. (maybe fikir untuk next baby kot. hehehe)

cik_ah82 said...

kak rose:
hehe..dh ada semangat kena lebih la kot..hehe..org beli kt kota damansara dlm 1k..

nurul:
ye ke..dh try wat xmenjadi sbbnya mybe hr tu transfer dm freezer ni dh keras kejung..pastu skang nk habiskan yg plastik merah tu br nk beli autumz blik..nnt nk try buat la..

intan:
amboi, awak nk setahun sorg ke?hehe..xsampai 2k pun intan..;)

pizet said...

wah bes la kumpuicstok pasni...kami cukup kot peti ais la ni...beg autumnz memang xl eh bg berdiri kot..kami bg tdoq gak semua...yang dekat pintu sebab rapat2 susun br dok berdiri tegak

sama la kami petang2 basuh gak blk botol tu walaupun pengasuh depa kata dah basuh dah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin