Followers

Monday, November 7, 2011

pop corn rentung.

setelah sekian lama menghilang, kali ni aku muncul seketika..hehe..
benda ni dh dalam draf, jd ku keluarkan saja la..
sebenaqnya ni wat msa raya haji lepas..kami xbalik pun kampung..sob2..raya kt putrajaya ja..sob2 lagik..
tp xdakla nk meratap hiba sangat, as long suami ngan anak2 ada kan..tp still rasa sedih xdapat balik..seb bek mak bapak adik2 aku nak mai sini mggu depan..hoyey!
mmg xmacam raya langsung la, pg tu makan pizza je yg aku wat dulu..
pastu mlm sebelum tu aku wat coffee cookies, sbab sebelum ni asyik wat oat je kan..
*lupa nk tgkap gambaq*
ingat tamau la bg adib makan sbb kopi katanya, end up dia yg melantak secara melebih2an padahal aku dh buat dh nestum cookies kat dia...agaknya dh muak kot aku dok buat oat ngan nestum cookies je..hehe..

takut gak dia makan satgi xlena lak tp ok ja..:)
pastu aku buatkan muffin yg simple jek..sedap la buat kali ke dua ni!*eh2, terpuji lak!hehe..ye la, masa 1st time hr tu amri ckp xberapa nk gebus..hehe..yg bekas cupcake tu beli kt IKEA, comey kan..murah je..


boleh la kan..hehe

pastu buat la pop corn..rupanya senang ja nk wat pop corn ni kan..tp dalam senang2 tu ada cita di sebaliknya..huhu..
kan ke nk wat pop corn ni kena guna jagung kering kan, aku pi beli terus pi kt bahagian  frozen n amek sweet corn tu..dgn confident nya ni ingatkan nk tunjuk kat amri ai dh buat pop corn dan dia akan wat muka wow kagum gile!hahaha..

ok, tunjuk gambaq hat jadi dulu..
nyum2..boh kaler merah skit2 bg berseri2 gitu..wat kudap2 adib jgak..;)
rentung dan hangus
haa..inilah bahananya silap beli jagung..

punyala jenuh aku tunggu jagung tu meletup...kata xsampai 5 minit dh meletup..so tggu punya tggu nk dekat 15 minit xletup2 jugak..pastu amri teguq bau hangit..ala, dh spoil nk surprise kan dia..terpaksa la bgtau jugak..
"abg tgk la ni, xmeletup2 pun..kata xsampai 5 minit akan meletup, ni bukan meletup, dh berasap hangus ni..*sedih kuali beli kt ikea dh xcantik..huhu..
terus amri gelakkan aku..bukan sikit2 punya gelak, mmg sampai xmacam org dh dia gelak..sambil dia makan jagung rentung tu dia gelak..pastu tunjuk kt adib gelak..mmg jadi bahan gelak la..
"abg yg tatau masak ni pun tau ni bukan jagung nk wat pop corn tu..hahahaha..bla2.bla.bla..sambung balik gelak.."eiii, nk je aku bukak langkah kang!
tp hat rentung ni la dia ngan adib makan gak..nk buang sayang kan..pastu aku ckp kalau pandai sgt pi la beli jagung kering tu..
then, dia pi beli n bawak balik jagung yg betul..bila buat, eh btol la dengaq bunyi meletup!terus suka uols!hehehe..
p/s: aku tatau pasepa aku lebih suka masak benda2 cenggini dr masak lauk pauk tu..hai, tp xkan nk bg laki makan cookies je kan?!huhuh
ok, tu je. sekian.

8 comments:

pizet said...

sori la cik ah...tergelak sorang2 baca entri ni

cik_ah82 said...

pz:
haipppp!besa dia tu join laki kami gelak jugak..hehehe

peanut said...

aku senyum di mulut..
tp gelak kuat2 dlm ati..
kata kat opis kan..kontrol sket ni...hahah~

JD Jen said...
This comment has been removed by the author.
♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

**pohon maap dulu ya buk..:D

ekeekekekeke...x bole tahan cik ah..gelak smpi keras2 perut nih...hadoi...:D apa2 pun, gud efford..kipidap mak adib adam!

Fina said...

hi..sy peminat baru..hihihi.gigih la akak wat popcorn.hihi..

cik_ah82 said...

peanut: amboi, gelak kuat dlm ati..sian ati tu menahan getaran..hehe

mommy mel:
takpe kak, mmg saja nk bg xjadi dulu..muahaha..kalau tgk amri gelak, lg teruk..eiii

cik_ah82 said...

fina:
kakak??huhuh..takmo2..of coz la ai kan gigih uols.hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin