Followers

Tuesday, June 28, 2011

cite pasal anak bujang..

hehe..
ye..
aku xberanak lagi..
tgh tggu la bila adik adib ni nk kuar..
yg si abang kemain lagi menikmati saat2 dia ditatang dan diberi sepenuh perhatian sebelum nnti dia kena kongsi ngan adik dia..hehe

so, kali ni cite pasal abang je la sebelum nnti blog ni ada cite pasal adik dia lak..:)
mula2 pasal hari bapa..(bapak lama gila kan)..
sebenarnya kami xsambut apa2 pun.serius xde buat apa2 pun..
cuma hari tu gi umah member aku ani je..
wpun xde la sambut ke apa, tp aku bersyukur yang amri adalah ayah kepada anak2 aku..chewahhh..*geli uols*;p

untuk hari bapa ni, adib ada buat something spesel tuk ayah dia..
masa hari ibu dia xbuat apa2 pun..nak tau apa yang dia buat??
ni haaaa...

tantek kan??hehe..saiz tapak tangan tu mmg tangan dia..
berseni la sangat tu..ni dia buat kat taska..
aku tau yg gunting2 tu cikgu dia yg buat, hat kaler2 tu dia buat la..tp...
ala, tangan xberseni lagi kan..ok la tu..hahah
tau apa yg dia tulis atas tu?

"sayang ayah adib"..haha..suppose adib sayang ayah kan..lantakla..

hari tu aku ada cite pasal spender chungginton dia kan..
hhaaa..tak payah tunggu dia darjah 1 bru nak pakai..
la ni dia dh pakai dh pun..
tapi masalahnya dia nak pakai terbalik..

ada 3 pilihan kaler ye puan2..biru, kuning, dan merah.
tgk tu kemain gedebeh dia pakai spender ni..dh la terbalik..
xnak pakai kot betul sebab nnti dia xnampak gambaq chungginton tu kat belakang..
so kena la pakai terbalik biaq dia nampak gambaq ketapi tu kot depan..sabo je la..

lastly, ni gambaq buat2 cute tuk acik2 suma..hahaha..xsangka dia dh 21 bulan.ish2..sat sungguh masa berlalu..bila tgk dia sebut 1,2,3,4...10 rasa cam 'eh2 dh besaq dh anak aku ni..'..xsabaq nk dengaq apa lagi yg kuaq dr mulut dia..

walaupun nnti perhatian mungkin dh teralih kat adik dia, tp Adib tetap chenta hati pertama mak..xdak sapa2 boleh ganti..walaupun kadang2 selalu buat mak nek angin kaki tangan satu badan, tapi bila sehari xtgk n dengaq soqa, rasa xleh duduk..huhu..semoga kamu jadik anak yang soleh ye..;)

ni minggu last adib kat taska..so, atas permintaan cikgu2 dia, depa suh buatkan oat cookies..*bukan nk bg kat budak2, cekgu yg nk bedal*..hehe..tp aku buat jugak..banyak jasa depa kat aku tlg jaga adib..huhu..sedih lak nk tggal taska tu..dh la best, murah lak..hehe..kat putrajaya semua makan duit jek.;(

ni adiah simple jek tuk cekgu2 dia..

..so, minggu ni aku akan balik kedah n dok la situ sampai beranak..doakan aku n adik dia selamat semuanya..wpun kata dh ada pengalaman, tp ketaqnya sama jugak..huhu..

4 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

che ah..bb gurl ke bb boy dalam pewot tu? ehehe

bagusla che ah ni..siap buat kad..raifq tahun depan baru akak buh taska insyaAllah
biar dia berdikari skit..

moga selamat semuanye ye

pizet said...

cik ah..nnt bersalin mesej2 la blh kami p tgk...la ni tiap2 minggu kami blk kg

cik_ah82 said...

hehe..insyaAllah, yg kuar ni pun boy jugak kot..hehe..kalau lain tu kuasa Allah la sebab scan sekali je..:)

eh, yg buat kad tu bukan org kak, cekgu2 dia la..hehe..

cik_ah82 said...

pz:ya ka?aik, rajinnya balik k.nerang?wokeh, kami roger punya..mai tau bawak anak dara tu abg adib nk jeling..hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin