Followers

Thursday, June 16, 2011

..berubah tempat keje..

hari ni hari pertama aku start keja kat tempat baru kat putrajaya..
:(
bukan xsonok, (sebab baru lagi kan)..tp sedih tinggalkan ofc lama kat petaling jaya..
semalam jugak depa buat jamuan ppisahan..sedih oo..
bukan depa yg sedih, aku yg sedih..hehe
sebelum nk bg speech *la sangat*, aku kental ni..xsuka nangeh2 ni..tp bila baru bukak mulut ja, bibir dh bergetar tahan sebak..last2 meleleh jugak ayaq mata ni..mula dh prepare nk bg ucapan berjela2, last2 xtercakap sebab nangeh ja.huhu..;(

aku suka sangat keja kt tmpat lama..ofcmate yg best..*bos tu belakang kira la*..
suasana ofc pun best wpun agak veteran sket..hehe
kat situ la aku mula2 skali keja, 6 tahun dulu..
masih segar diingatanku..chewah..
hari lapor diri kat situ, bapak mak adik aku siap antaq sampai kat bilik bos lagi..pastu bapak aku siap pesan kat bos aku lg suh jaga aku elok2..hehe..

masa bapak mak aku nk balik, aku siap teriak lagi..ha la..masa tu aku rasa takut sgt dok KL.mak aku pn risau..aku rasa KL tempat yg xselamat, sesak, banyak jenayah mcm2 lagi la..jd bila depa balik kedah, aku pun teriak la..time tu ofcmate aku hat pangkat mak2 aku suma ckp sian kt aku..*aku rs aku sorg ja yg teriak masa report duty kat ofc tu kot*..huhu..

tp xkenal maka xcinta org kata kan..6 tahun aku kt situ, banyak sgt aku belajaq..
dr segi keja, hat official or xofficial kan..kat situ aku blajaq mengait, menjahit..tima kasih cikgu2..dh jd cam family lak..aku dapat mak, ayah, abang2, kakak2, kawan2, adik2 (adala sorg-2, nk habaq aku muda lg)..hehe..suasana keja xtensen sgt wpun adala time2 tertentu tu hangin la jugak kan..tp semuanya best..

hr paling best jumaat la..aku n d geng akan set nk pi mana tghari tu..aahhhh, dh terasa rindu dh..
kalau kat ofc lama aku dpt bilik besaq godang, siap leh wat taska tuk adib la.haha..nk tidoq terlentang no hal pnya..

so, kt tmpat baru ni aku kena positif..alhamdulillah, aku dh dapat kuarters kat sini..tp kot mana pun kena pindah pas pantang nnti la..yg aku pening la ni taska adib n adik dia ja la..semoga dipermudahkan dan depa dapat sesuaikan diri..

kt tmpat baru ni ada cubicle ja la..kalau aku terdesak bawak adib nnti aku humban dia bawah meja ja la..
dulu kalau nak pam susu, senang la, tutup pintu, nnti nk pam tuk adik dia aku kena pandai2 la..hehe..
takpa, kita yg kena sesuaikan ngan tempat kan..cuma laki aku ja la, dia tu dr dulu xsuka masuk putrajaya..hahaha..dia cukup marah ngan jalan kt sini..hahaha..kalau masuk sini xmembebel xsah..so lepas ni kami kena positif la dok sini..cuma bab parking tu aku kena redha ja la..tu yg aku rasa xsabaq nk amek cuti awai nk beranak..parking kemain jauh, n kena nek bukit menapak..xpa2, jalan jauh senang beranak mudah2an..amin..

p/s: kepada ofcmate lama (anda tau anda sapa)..órg' sgt2 rindukan ampa semua!!huhu..kalau ada event jgn lupa koling2 k..;)
p/s2: tuk abg, thanks tau atas sokongan n sudi tadah telinga dengaq org bebel pasal keja..
gambaq2 ni buat aku wendu sangat kat depa..;(





dinner ofc








solat jemaah lepas berbuka puasa - 2010

2010 - buka posa ramai2..*rinduuuuu*
outing @ frim ngan ofcmate..;'(

7 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

camtula cik ah..kene buat perubahan besar dalam hidup ni jugak kdg2 tu..baru matang..:-)

akak dulu pon camtu. nangis masa bagi ucapan perpisahan. sudahnye rasanye 3 patah je kot yg kuar. yg lain smeua ayaq mata..ahahahah

moga hidup che ah dipermudahkan semuanya..aminn

cik_ah82 said...

tu la kan kak..
kena ada anjakan paradigma..chewah..heheh

tima kaseh kak..:)

Insan Melankolik said...

kebanyakan bloggers nampaknya seperti orang kedah..

Dusty Pixie said...

semoga dapat rasi ngn tempat baru..
kami dari dulu dah pam kat cubicle, hehe dah terer cover ooo!

♥♥ MoMmY MimiL ♥♥ said...

Biasa la cik ah tmpt baru mmg camtu...dulu akak pn masa br pindah, rase mcm nk p balik ofis penyelidik tuh...hehe..tp lelama, okay dh, sonok...org kata, x kenal maka x cinta..:D smoga cik ah dpt sesuaikn diri d tmpt baru...

aNiS tHe BumbleBee said...

oih,cik ah,banak dak lagi?hihihi!

xpaa..sabaq la sat no..sementara nak mai sayang kt tmpat baru tu kan..

aku pun risau gak nk balik msia,nk dok tmpat baru ni.walopon balik negara sndiri,tp rasa camna xtau.isk!

cik_ah82 said...

dusty pixie: bab nak pam kat cubicle xdak masalah kot sebab tempat kat belakang, tersorok!hehe

kak shima: tu la kot..kena positif nih!hehe..

anis: xberanak lagi la..harap2 cepat la budak ni kuaq..tendang kemain lagi sampai nek senak aku..huhu
p/s: ang kompem ka balik keja sini weh?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin