Followers

Tuesday, June 7, 2011

update ala kadar..;)

hype..

dh lama x bebel kat sini kan..
dh nk dekat deliver ni aku jadi hyper malas ya rabbi..

plus ngan sakit gigi + bengkak gusi..nk bukak mulut pun shakit..huhu..aku tatau la, kalau aku pegnen (1st pegnen dulu pun sama), nk dekat2 beranak 9 bulan ke atas time tu la gigi aku buat hal..nak, kalau nk amek kalsium pun, tgai2 la sikit kat mak ni ha..dh la mak ang ni pemalas nk minum susu..huhu..

somehow, aku rasa sakit gigi ni lebih sakit dr sakit nk beranak..lembik lutut aku rasa..huhu..
tp kali ni aku nekad xmau cabut, sebab jenuh la kalau 4 kali aku pegnen, rongak abis gigi aku..xde gigi la aku..huhu..

kali ni nk cite pasai anak bujang aku la.nk cite pasai aku sama je la, tggu nnti adik dia kuaq baru meriah skit kan, giteww..hahah

skang ni aku tggal berdua je ngan dia..ayahnya outstation direct 2 minggu, sampai mggu depan la..pastu aku mintak sangat dia xkuaq dah, nk kuaq pun awai2 ni aku tahan lagi la..budak bujang tu asyik nk bergayut je ngan aku..sikit2 nk mintak dukung..londeh perut aku.lgpun, mggu depan aku dh start keja kat putrajaya, jenuh gak tu nak ulang alik..wuuaa..rasa nk beranak awai ja..

alhamdulillah, minggu ni adib xdak la buat perangai sangat..cuma dia cepat je alert kalau aku tak dak kat sebelah dia..minggu ni insyaAllah aku nk habiskan posa ganti aku..so, bangun saho ala kadar je la..dia pun nk bangun skali jugak..tp last2 tido depan bilik air..kalau ayah dia ada, kemain liat nk bangun..jeles la kot adik dia 24 jam ngan mak dia je..hehe..

time ni dia lena depan pintu toilet, sebab dia nampak aku solat kat bilik depan tu..bila aku tutup lampu je, nk ke depan, dia xsedar lagi..dlm 5 minit baru dia sedaq..hehe

apa lagi, teriak la..(gigih mak dia standby handset nk tangkap gambaq)..hehe

weekend hari tu plan nk beli barang adik dia sikit..ingat nk la rembat baju selai 2..tp last2 bawak balik baju pegnen mak dia, tisu lembap n spender adib!mak dia pun dh tau nk beranak dah, time tu la nk beli baju pegnen pun..sabo je la..

yg buat aku xtahan tu, si adib ni la..ni suma ayah dia punya pasai, tp yg bayaq mak dia..grr..ada la kat metrojaya tu spender budak2 ada gambaq chuggington tu..adib kan suka tgk kartun tu..ayah dia nampak spender tu, siap tunjuk2 kat dia sambil nyanyi lagu katun tu la..apa lagi, dia pun nak la spender tu..kalau ada saiz tarak hal punya, ni yg ada saiz L tuk budak umuq 7-8 tahun punya..punyala pujuk suh dia letak balik, xde nye dia nak..masa nk bayaq pun tak mau bg cashier tu boh dalam plastik..kemain bangga dia tayang spender dia tu sepanjang kami berjalan2 tu..aduiiiiii...dh la ada 3 kaler meriah lak tu..saboooooo je la anak bujang sorang tu..

skang ni, pas amek dia dr taska, aku sian lak tgk dia terus naik umah duduk la ngadap dinding..hehe..sebab bila aku sampai umah, aku rasa nk baring je..kalau ayah dia ada, dia akan lompat2 nek atas badan ayah dia la, main2 la dua beranak tu ligan2..xpela si ayah xbawak perot kan..so, sebelum nek umah, aku bawak dia main puas2 kat taman..
port paling dia suka of coz la papan lungsur..dia je nk konker, ngalahkan budak2 besaq..dulu kemain takut kalau naik gelunsur yang cam terowong tu, skang ni dia nampak tu dulu..xkesahla, janji ang happy adib..

kalau ikut, tggai lagi 30 hari lebih je kalau ikut due 40 minggu..kejapnya aku rasa pegnen kali ni..sian lak kat adik dia sebab aku xprepare apa langsung!beg ke spital pun aku xprepare...isk2..nama apatah lagi..suh ayah dia cari, ayah dia pun xpikiaq lagi..huhuhu..

pepun, doakanla kami selamat ye..amin..:)..

7 comments:

Intan said...

cepatnya cik ah! tinggal tunggu hari je ni. cepat2 kemas beg spital ye. risau kita.

purple_lav said...

lagi sebulan je lagi tu. tup tup dah sampai tarikh due. adik adib boy jugak kan? letak laa nama azib plak hehehe. mau terbelit lidah mak pak nak panggil nama anak2

cik_ah82 said...

intan: intan dulu deliver awal ek?

fiza: tu la..sat sungguh rasa..azib kang jadi azab lak aku panggeynya..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

beg spital tu penting che ah oii..prepare la ye. eheheh

ye akak pon ngandung kali ni penat sgt2 rasa
rafiq nak ngempeng je
dahla nips sakit tol..tapi tahan ajela..kang tak bagi nangis cam kene balun mamat tu

takpe..kang dah bersalin ayah dia sure duk umah jaga adib..ehehe

cik_ah82 said...

kak rose:
tula..mmg nk prepare beg spital, tp ada je bertangguhnya..malas tul..huhu..

tak jugak, nnti pantang duk kampung..ayahnya kena outstation jugak..:(

aNiS tHe BumbleBee said...

wuwuwuwuw! xlama dahhh!! xlama dahh!!saspen2x!

latihan push jgn lupa plak.keh3x!

Dusty Pixie said...

mintak selamat semuanya amin..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin