Followers

Friday, October 7, 2011

ditempat baru.

aku dh masuk keja balik setelah 3 bulan cuti..sepatutnya aku masuk 13hb ni, tp sebab aku dh amek cuti awal 2 minggu, maka terpaksa la aku menunjukkan muka lebih awal..huhu..jadi dapatla tau camana ye..lemau hendaknya..huhu

dalam masa 6 tahun, aku dh tukar 3 tempat keja..hehe..kan hari tu aku cakap aku kena pindah putrajaya kan, sempatla kat situ xsampai 2 minggu pun, pastu aku cuti balik kampung tggu beranak..

masa dalam cuti, aku dapat surat tuk pindah keje kat luar putrajaya, tp mujur dekat je..kat minlon..dulu lalu depan bangunan ni mesti teringat benang kait minlon tu..hahaha..belum sempat aku nk kenal rapat ngan ofcmate tmpt baru dulu, dh kena pindah kt sini..tp alhamdulillah, mujur kt tempat baru ni semuanya baik2, tp skop keje mmg lain la dr apa yg aku buat dulu..so, inilah cabarannya kan..kena la study balik..dulu aku study accounting, bila keje tmpt lama mmg xapply langsung..setelah 6 tahun baru aku kena blajaq balik account ni..kepala otak masih pening lg nih..

anak2 aku besala..adam so far mmg la xbanyak hal..adib la, nk anta taska berdrama bagai..keta belum pun masuk kawasan taska lagi, dia dh menangis bila nampak bangunan kaler2 tu..sabo je la..so far, kami anak beranak masih lagi kena sesuaikan diri dok putrajaya ni..terus terang, aku mmg suka lagi dok tempat lama, tp sampai bila kan...

aktiviti blog pun stop sat sebab aku balik umah dh nk maghrib, hadap itu ini, siap beg budak2, pastu lena.penat rasa.basuh botoi2 susu ja sampai nk dekat setengah jam..umah bersepah kadang2 pejam mata sat..tu pun minggu 1st ni baru skali ja aku masak..bkn nk makan malam, tp nak bawak bekal..
sebab kt tmpt ni nk makan ada 1 tempat ja kt bawah..lauk pun lebih kurang ja kan..patut la aku tgk ramai ofcmate yg bawak bekal..mana tau kot2 pas ni angin rajin masak dtg menerpa..hihi

hehehe..la ni keluaq umah nk p keja bawak sampai 5 beg..beg adib, beg adam, beg aku, cooler beg adam, cooler beg aku.mak ai..huhu..

k la, sampai sini dulu celoteh..tatata



4 comments:

Amiizaa2001 said...

selamat kembali menjadi karrier woman:):) dan selamat mengepam :):)

cik_ah82 said...

kak mija: tima kasih!org pun dh beli freezer dh..hehe..semoga semangat ni berterusan..hehe

Dusty Pixie said...

huhu kami hat sorang pun penat.. xtau la ampa camna..

p/s: ampa pure accounting ka dulu, bukan economy eh?

cik_ah82 said...

eclass: hehe..ampa takpa mak ampa ada..kami kalau penat sgt, pejam mata ja la tgk umah..weekend pun xdan sgt..masa mmg cepat kan..
ha la, kami accounting, bukan econ..tp lupa abih dh aih..huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin