Followers

Wednesday, September 21, 2011

Bawak EBM dari Kedah ke KL.

hai kawan2 semua!chewah..
fuhh!gila bersawang page ni..xupdate bukanla sebab bz gila jaga anak2, tp sebab tenet xdak kan..
ni pun sebab aku ikut amri gi outstation kat segamat, seb bek ada wifi..baru celik mata sket..hehe..

aku dh balik KL masa raya ke 8..sedih gila pisah ngan bapak mak sebab dh 2.bulan dok kampung, mak aku pun sedih sebab umah dh biasa riuh ngan suara budak jerit..tiba2 jadi sunyi..mula la wat adegan ayaq mata..

so, bila  nk tempuh jalan jauh, mula la pikiaq camana nk bawak balik susu2 adam ni..masa adib dulu aku bawak guna cooler beg ja sebab sikit ja aku bawak balik..aku pulun wat stok pun masa kt umah KL ja..kali ni dh bincang2 ngan amri, dia nak belikan coleman box tuk transfer semua susu2..

ini lah dia kotak ajaib yg akan membawa susu adam..hehe..rupanya mahai jugak no kotak ni..huhu

bila part nk punggah susu dr freezer ke box ni, kita serahkan la kepada kaum bapa ye..amri pagi2 pegi beli ais ketui pastu punggah susu buh dalam coleman sambil diperhatikan oleh bapak ku..bapak aku sampai geleng2 pala n dok cakap, sian anak bg minum susu beku..hehehe..lawak la bapak..walaupn beku, khasiat dia lagi tinggi dr susu fm bapak..masa pantang bila tgk aku dok pam, n tgh pam tu adam teriak, bapak aku cakap "ni ang dh perah susu dah abis la nk bg kt adam..tu dia teriak nk bg apa susu dh abs dh kena perah.." aku gelak ja la..hehe..

org kata buh garam nak bg ais tu xcepat cayaq, aku pun buh jugakk..:)..aku dh ckp ngan amri, aku nnti nk pam n buh susu dlm botoi ja utk adam pi taska nnti..bab2 basuh ka simpan susu ka aku nk dia buat..so far angguk je dia..so, kita tgkla camana nnti bila aku dh start keaja..hihi..xbleh jadi ni, kita kena libatkan jugak ayah budak2 ni..:)

lapisan pertama bubuh botoi dulu, pastu lapik ngan ais skit..
ni adalah lebihan susu yang xmuat dah masuk kotak..ada dalam 50++ oz kot..yg ni aku tinggalkan khas buat anak susuan aku, Muhammad Ammar Rizqy..terima kasih jugak sebab dia leh tima susu aku n kalau dak terpaksa siram gak la kt pokok macam mama dia buat dulu..hehe..mama dia dh selamat amek pun hari ahad lepas..lega la mak aku tgk freezer dia dh clear..:)

setelah menempuh perjalanan lebih kurang 5 jam, tu pun seb bek kami 2 posa, jadi xdakla nk benti makan ka apa ka..kami selamat sampai kt umah..dlm cooler beg tu aku just boh 3 paket ja susu + fresh yg aku br pam pg tu..

Alhamdulillah, susu adam masih lagi keras kung2!hehe

dan ni adalah tuan punya kepada susu2 itu..
adam bersama abangnya yg agak kelolo..hehe...nk dukung sambil tgk babyTV sambil tunjuk kat adik dia dan cakap "baby"..tp bayangkan bila dia cakap tu sebutan a ye bukan bebi..sabo je la..
diambil dr blog mama Ammar..7 syawal, 3 beradik bersama mak dan mama..so sweet..:)
ni la 2 beradik yg segagan..kalau sorg tgh makan jambu sorg2, maka sorg lagi pun nk jugak..maka berebutla deme..seb bek mama Ammar belikan baju kat depa 2 sama sebijik..hehe..i miss u la ammar..jangan bg mama tensen2 ngan pening k..:)

p/s: tersentuh baca entry mama Ammar pasal ebm ni..sebak sungguh kat para 2nd last tu..to eclass, xperlu balas apa2, semoga persahabatan yg terjalin ni kekal selamanya..

4 comments:

Amiizaa2001 said...

alhamdullh banyak susu:):) dah beli freezer ke? semangat akak tgk tau:):)

cik_ah82 said...

kak mieja: alhamdulillah..awal2 ni banyak la, harap2 dapat menten sampai adam umur dua tahun..insyaAllah..

Dusty Pixie said...

insyaAllah semoga berjaya hendaknya :)

Yana said...

Baguslah sarah, teruskan usaha..sama2lh kte memartabatkan susu ibu..;D

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin