Followers

Thursday, August 11, 2011

Tunggang langgang

aku baru ada anak 2.baru je.belum anak 3 or 4 lagi (ikut kuota 4 org je la max kot)..hehe..
tapi hidup cam tunggang langgang kekdahnya..
xdapat lagi rentak nk jaga anak 2..wuwuwu..
ni ok lg sbb dok kt kg, mak aku bleh tgk2kan si adib tu..
nnti dh dok sndiri, dh start keja, amri lak outstation, haaaa..sempuuttt..huhu..
anis bumblebee, ang camana no di sana?ang pun sejak ada 2 anak ni senyap ja blog..;p

alkisahnya, mggu lepas amri balik..sonoknya hati aku..ye la, kalau dia xbalik, mau 5 mggu anak xjumpa dia..so, cuti weekend tu dia balik la kejap..ingatkan bleh la anak2 main dgn dia, lepas rindu ke, manja2 ke..tapiii..

balik je kg dia trus demam..sampai jumaat tu ok lg..hari sabtu tu dia dh mula tingtong..ingatkan xla teruk sgt..tp malam tu badan dia panas sgt..kiranya sepanjang aku kawen ngan dia, baru kali ni dia demam teruk sgt..xpenah lg aku rasa badan dia panas cam tu..mmg flat gila la..makan xlalu, tekak sakit, mcm2 lagila..dok melepek atas katil ja la..patutnya dia balik ahad, tp sebab mmg xkebah lg, jalan pun mata ttup, bapak aku ckp amek mc je la..tu la org kata, kalau jarang demam, skali demam mmg teruk kan..oleh itu, demam la selalu.hehe..

adib mmg xdak can la nk kepit ngan ayah dia..hr jumaat je dia bekepit, tu pun sahoq pun dia bangun lena tepi ayah dia..sabaq ja la..mujuq dia cam paham2 gak ayah dia xsehat..adam lak lg kesian, dh la xdpt cukup kasih sayang ayah dia lagi, balik ni pun xdpt lg..huhu..mak aku mmg xbg amri dukung adam sbb tkut jangkit batuk selsema, nnti lagi haruuu..huhu

elok amri selamat balik kl, adib lak demam..mmg demam dia kali ni pun teruk gak..mcm ayah dia la.kalau amri yg org besaq tu pun flat, apatah lg budak kecik kan..lg la asyik merengek ja..mmg menduga kesabaran aku pun ye jugak..ye la, adam teriak nk menetek, aku pun bg la, yg si adib lak nk jugak aku peluk dia time tu jugak..jenuh aku nk kalih badan..tatau nk bg diam yg mana satu dulu..huhu..

silap2 aku pn flat..maunya dak, xdan nk makan..ingat best ka pantang time bulan posa,.bukan bleh mkn sgt pun..naluri nk makan pun xrasa sbb org len suma posa..time bbuka ja aku balun.tu pun xdan sbb adam time mahgrib je radio dia start bunyik la..bawak adib p spital sebab panas xtrun, adam aku tggal kt adik aku..aku rs time pantang ni la aku banyak berjalan2 pun..haih..

adib lak time demam ni kalau minum susu fm ja, kompem muntah..pastu aku bg la susu yg aku perah, *sebab dia xmau minum direct, sedihh aku*..alhamdulillah, xmuntah lak..so, susu yg aku perah tu aku bg kt dia je la..dh baik ni br dia mau minum fm balik..ingatkan bila dh minum susu aku, nk la dia direct ngan aku, tp bila sua, terus cebik..gerammm aku..

yg kesian kt mak n adik aku la jugak..malam yg adib demam tu, depa berkampung lena dlm bilik aku..aku jaga adam, depa jaga adib..sebab adib mcm meracau la..bangun ja dia panggil ayah..nak kat aku, tp dok panggil ayah..sampai kami semua tensen la..huhu..

alhamdulillah, adik aku yg keja kat skolah agama tu suruh ustaz buatkan ayaq penawar bg dia mandi n minum air tu, dgn izin Allah, dia dh baik cuma batuk2 je la..nk tggu ayah dia balik lg 3 minggu lagi..:(..dugaan,xpe..bila pikir2 balik, org lain lg teruk masalah, ni aku anak demam dh haru biru..syukurrr..

*dh tinggal 11 hari dh posa..huhu..menghitung hari nk mengganti ni..kalau ikut 26hb ni baru habis 44 hari pantang..;(..
::thanks la kat encik buaian sebab dgn ada buai ni la adib tidoq lama sket..tp nnti kalau dh balik kl tatau la camana..hari2 dok membuai ja kan..

:: yg adik dia lak lena mengalahkan org tua..tidoq xpenah tetap..kalau selimut dia, pastu letak bantal, habis dia tendang2 sampai la kaki dia bogel..ada harapan la ang bgusti ngan abg ang nnt..ayyoo..

5 comments:

pizet said...

x pa cik ah nnt kami teman ampa ganti...kami dah 11 hr nak kena ganti nih...huhu setakat hari ni la

Intan & The Boys said...

adib demam terkejut dapat adik. sama macam khalish aritu.
:)

cik ah, makan je la selagi leh makan. dalam pantang kena banyak tenaga...pulihkan semula semangat tu.

Amiizaa2001 said...

salamss ramadhan sarah, syahdunya akak baca....kesiannn adib....demam dapat adik baru :)

Alhmddllah adib nak minum susu mama...kena ebih mengepam:):) sambil bg adib sambil pam utk stok adam...mesti banyak:):)

aNiS tHe BumbleBee said...

Allah..cik ah oi..aku pun tunggang langgang laa jugakkk..tulis blog 2baris,tutup.last2 2minggu dok 2baris tu laa..xdan sungguh.Dah la Uyin cuti skolah plak dah..lagi tunggang langgang hidup aku.

aku dh xrupa org pantang dah.dah la kalut masak time bulan posa ni.huiii..ni baru anak 2 no..ayoyoyo!!!

cik_ah82 said...

pizet:
lamanya cuti..adakah ini disebabkan implanon?huhuh

intan:
tu la..ada gak org ckp lagu tu..tp dia xheran pn ngan adik dia..hehe

kak mija: masalahnya adib tamau direct feeding..tu yg sedih tu..kalo dak leh tandem nursing..

anis:
hahah..patutla aku tgk mu senyap ja..sian ang no, kena masak lagi..mmg tabik ar!kalo aku jd ang, bukan takat tggang langgang dah, terbaring terus!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin