Followers

Sunday, August 14, 2011

anak no 3 masuk spital.:(

sapa kata aku ada 2 anak ja..ni hat no 3.
Muhammad Ammar Rizqy nama dia..
tgh sedih ni sebab dh 5 malam dia kat spital..
nk pi tgk xleh dia kat sg petani..

dia sebaya dgn adib, muda 2 bulan ja..pasai apa dia anak no 3?sebab dia minum susu aku lepas Muhammad Adam Hafiy lahir..;)

aku kenai ngan mama dia, Nurul Ikhlasiah @ eclass seingat aku tahun 2007 kot.ka sebelum tu,ntah..xingat lak sebab kenai pun dr internet ja..kot friendster..time tu saja add friend sbb tgk nama dia cam unik ja..pastu pakat antaq2 komen, komen kat gambaq la (sebab minah ni mmg gila bergambaq!)..mula2 1st impression ingatkan dia ni cam 'kerek' sket, tp bila lama2 balas msg, baru tau dia xreti diam..cot cet,cot cet..kira bleh ngam la..

kiranya kami kawan kot friendster ja la,kebetulan time nk nikah tu lebih kurang sama ja, dia nikah 2 mggu awai dr aku..pastu bila zaman friendster dh xglemer, pi kot fb lak..nk kata kami rapat, xdakla mcm kawan2 ngan selalu dok kuaq jalan2 skali, sebab aku kat kl, dia kt sg petani..msg kot fon pn jarang..tp alhamdulillah, xpenah lg terputus hubungan, thanks to fb la..hehe..

aku sebenaqnya takut ilang kawan.kalau boleh aku nk amek tau pasai semua kawan yg aku ada..sebab tu aku tkut nk rapat gila2, takut nnt akan ilang..dulu aku rapat sgt ngan sue, budak skolah aku..lepas matrik, dh lost contact..mybe time tu aku xdak handset kot..sampai skang aku ingat dia..aku jugak wendu kt roomate aku masa kt u, cik ya..tp sebab mybe pas kawen ada life snirik, jadi susah nk jumpa padahal dia satu ofc ngan amri ja..hihihi..ya, u know i miss u so much!samala ngan cik wan sub pun, pas kawen memasing ada life sndiri..panjang kata aku wendu suma kawan2 aku la..:(..seb bek la ni ada fb naa..hehe

eh, apa aku melalut ni..padahal ni cita pasai anak aku ni.huhu..
ni 1st time eclass ngan hubby dia zul mai tgk aku masa aku beranak kat adib..1st time kami jumpa setelah dok chat kot tenet ja..1st time jumpa tp rasa mcm dh lama jumpa.hehe
time ni dia tgh ngandungkan ammar, dlm 6bulan la kot..tgkla, muka aku time ni kecik jeee..huhu..sendu btoi la..

kami banyak share cite pasai bf anak la..dia sampai skang fully bf Ammar..so proud of u!tp besala, anak dh besaq, production susu ada down skit..pastu Ammar lak tak mau langsung fm..stok mama dia kui sket..pas aku beranakkan Adam, dia still lagi risau sbb stok dia tggai seketui ja..pastu cubaan bg try fm pun xberjaya sbb Ammar reject..sampai satu tahap Ammar sanggup tggu dia balik dr ofc baru bleh minum dr dia..aku lak time tu dh pam susu simpan la kt kg ni..xteringat langsung pasai dia..

then, bila adik aku ckp dia nk wat ais ketui xdak tmpat nk simpan, baru aku tingat nk bg kat dia..mak aku ckap kena mintak izin amri dulu..alhamdulillah, Amri izinkan..bila aku ckp ngan dia, dia pn ckp ok.tp mula tu amek sket je dulu sbb tatau samada ammar bleh tima ka dak..aku dh try bg kat adib, dia minum jugak la..tp dia xmau direct ngan aku.ntah apa dia geli sgt aku pn tatau.pdhal benda ni la dulu dia nyonyot pun.

Alhamdulillah, 5 paket susu yg mula2 aku bg tu, ammar bleh minum..kami 2-2 rasa lega ya amat!at least dan la sementara mama dia nk kumpui stok kan..minggu berikutnya, aku bagi lagi dlm 11 paket kot..aku pun xingat dh..adalah dlm anggaran nk dekat 90oz la kot..dan la sementara mama dia nk pam kumpui stok balik..n ni pun sementara aku kat kedah..nnti dh balik kl susah dah kan..
ni la gambaq masa mai 2 mggu lepas..tgk ada beza kan muka..huhu..senduuu..haa, time ni la amri ada..dia demam..pastu semua pakat demam..skali ngan ammar ngan pak dia pun demam..

n till now, ammar still kat spital..cepat la baik nak oi..nnti mai lagi umah mak ek?mama dia cakap, demam dh ok, tp batuk la still teruk..ubat xmo makan, makan pn xmo sgt, seb bek susu mama dia minum..cepat la virus tu pi jauh2!abg adib dh baik dh, so ammar pun kena cepat2 baik la naa..depa dua ni mmg jenih susah nk makan ubat!
sedih sgt tgk dia kt spital ni..baru nk ada selera makan, dh sakit lak..dugaan tuk mama dia..ampa sabaq naa..
lekaih2 baik nnti bleh jalan2 camni..mama pun mesti rindu nk tgk ammar camni..get well soon dear!

p/s: nnti kalau adib, ammar n adam dh besaq, n baca blog mak ni, mak nk ampa tau yg mak sayang sangat2 kat ampa..n mak halalkan setiap titisan susu yg ampa minum..semoga jadi anak yg soleh ye..

p/s: semoga ibu2 yang diduga dengan kesihatan anak masing2, semoga Allah mengurniakan kesabaran dan ganjaran pahala buat anda semua..amin..

*kredit gambar dr fb eclass ;)

7 comments:

Amiizaa2001 said...

kesiannnyaaa :(

aNiS tHe BumbleBee said...

baguihnya hg cik ah..siap jadi ibu susu lagi no..

sian anak no 3 hg..semoga cepat sembuh key...

cik_ah82 said...

kak mija: harap2 dia cepat kuaq dr spital..

anis:
weh!ang pi mana?senyap btoi..bz sungguh ngan anak2 dara ang noo..hehe..
insyaAllah, thanks weh!

uSu iJamm said...

Lama tak dengar cita blogger utara ni. Raya kat Lundu tak taun ni?

cik_ah82 said...

abg zam:
hehe..lama jugak xdengar khabar..sehat ke?tahun ni raya kat kedah..posa pun xsempat balik sana, suami je balik sorg..tgh pantang.

akuzle said...

owh! taching... rasa nk nangis...

Anonymous said...

mcm kenai lelaki seblah kawan hang tu sarah. Mcm kawan matrix KMPP aku ja...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin