Followers

Thursday, November 26, 2009

kerinduan teramat.

semalam rabu.

aku nangis dr pagi sampai petang, n sambung skit2 bwk ke malam..

sebabnya?

aku rasa sgt2 emosi bila mak n adik aku dah balik ke kedah..aku balik kl hari ahad, mak n adik aku ikut sama n dok sampai rabu..

selama 2 bulan aku dok kat umah n berpantang kat sana, mak aku banyak tolong aku jaga adib..kadang2 dia men ngan adib..adib lak manja sgt ngan mak..

jd bila aku antaq mak aku kat pudu semalam, air mata ni tersgt la murah..aku sedih sgt..aku rasa cam kehilangan coz kita dh lama dok kat kampung, dh besa, bila mak aku balik, aku mmg sgt2 emo..mulanya aku dh ok dlm keta, sampaila bila aku sampai kat umah, bukak ja pintu umah, air mata ni mengalir laju. aku rasa sunyi sgt wpun time tu adib dok merengek..bila dia nangis, lagila aku nangis..kalo adib nangis, mak aku mesti akan sembang2 ngan dia..benda tu buat aku terbayang2 ja..(even time aku taip ni aku still nangis)..

malamnya aku dh ok sket, then mak aku msg aku yg dia dh sampai umah..dia msg lagi "bila mak jenguk bilik ang ngn adib (masa aku pantang), tgk adib xde lak..mak sedih..ni tgh nangis.."

wuuuaaa..lagila aku nangis..sampai amri cakap aku kena kuat sket..dr pg xbenti2 nangis..aku tau, aku cuba, tp perasaan ni xdapat ditahan2..aku tau mak aku pun lagila sunyi dok kat kampung..xdak sapa dah..seb bek kak aku dok dekat, bila cucu2 dia balik ada gak peneman..

hmm..saja ja aku wat entry ni..nk berkongsi emosi yg terpendam didada..baru aku rasa teramat2 syg ngan mak aku..aku xdpat bayangkan camana hakikat kalo mak aku xdak nnti..:'(..

5 comments:

aien said...

sodihnye die..mmg la yndu n syg kt mak kn

naz ilyn said...

salam... sabo yer jangan banyak menangis nanti terganggu perasaan dan kesihatan... mohon dipermudahkan...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

eh eh sy pun nk kuar air mata bila bc entri nih..betui..sedih gak ni..thanks to mak sbb byk tlg kita dlm pantang kan??......sedih :(

puterikurekure said...

sabar ye awak.
takmo nanges2 slalu. nanti adib terikut2 plak.

ok?

cik_ah82 said...

thanks sume!hehe..dh ok dah pun..banyak nk wat entry ni tp masa terbatas la plak..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin